Breaking news

ASUS a lansat noul netbook Lamborghini VX6

Construit cu stil și respectând tradiția Lamborghini, noul netbook VX6 este un performer multimedia adevărat, integrând grafica NVIDIA ION, procesorul Intel Atom D525 dual-core, sunetul Bang & Olufsen și standardul ultra rapid USB 3.0.

asus-lamborghini-vx6Noul VX6 a rezultat în urma cooperării companiei ASUS cu producătorul de mașini sport Automobili Lamborghini. Netbookul are ecran de 12 inci și performează la capitolul multimedia grație implementării celei de-a doua generații a soluției video NVIDIA ION. VX6 folosește totodată și tehnologia NVIDIA Optimus, capabilă să comute în timp real între grafica integrată și cea dedicată pentru a asigura performanțele video optime și o autonomie mai mare.

VX6 utilizează procesorul Intel Atom D525 cu două nuclee, oferind o putere de calcul fără precedent pentru un netbook de 12 inci. Noul model redă imagini în culori vii și clare la rezoluția 1366 x 768 pixeli. Acesta se poate conecta la televizoare HDTV cu diagonale mari prin intermediul ieșirii HDMI, oferind imagini 1080p.

Carcasa lui VX6 preia detalii din design-ul roadster-ului Lamborghini Murcielago LP640. Respectând tradiția mașinii, aspectul premium al netbook-ului vorbește despre lux și performanță. Portabilul demonstrează o ergonomie avansată, incluzând o tastatură silențioasă și un palm rest plăcut la atingere. Panourile exterioare sunt aspectuoase, fiind confecționate dintr-un metal durabil.

VX6 a adoptat standardul USB 3.0, transferul de date putând fi de 10 ori mai rapid comparativ cu USB 2.0, aspect esențial în operarea cu fișiere multimedia de mari dimensiuni. Totodată, VX6 folosește cea mai recentă variantă a tehnologiei Bluetooth 3.0, care a îmbunătățit lățimea de bandă și oferă performanțe de opt ori mai mari comparativ cu Bluetooth 2.1. Netbookul rămâne adeptul vitezei și în privința conectivității Wi-Fi, integrând cel mai rapid standard disponibil, 802.11n.

Odată cu lansarea VX6, ASUS a lansat și mouse-ul fără fir WX-LAMBORGHINI, complementar netbook-ului. Designul echipamentul de înaltă precizie (comercializat separat) reflectă stilul modelului VX6, cât și pe cel al mașinilor Lamborghini. Acesta este foarte precis, operând la rezoluția de 2500 dpi. Adaptorul USB inclus permite o rază de operare de până la 10 metri, fiind complet compatibil cu orice PC.