Breaking news

ASUS a lansat noua generație de plăci grafice HD 7970 pe 28nm

Noul model ASUS HD 7970 este livrat cu utilitarul exclusiv GPU Tweak pentru overclocking intuitiv, în timp real.

Fiind cea mai bună platformă pentru jocuri DirectX 11, HD 7970 integrează de asemenea PCI Express 3.0 și tehnologia AMD Infinity pentru mai multe ecrane.

Nucleu grafic inovativ, fabricat pe 28nm Anticipat de mai bine de un an, noul procesor grafic de la AMD este fabricat în procesul tehnologic pe 28nm, rezultând componente mai eficiente, mai reci și mult mai puternice comparativ cu cele din generația precedentă.

Placa grafică ASUS HD 7970 dispune de 3GB memorie video GDDR5, maximizând experiența vizuală a jocurilor la rezoluții înalte, cu texturi mai detaliate și mai multe cadre pe secundă.

Interfața de memorie a fost extinsă la o magistrală pe 384 biți pentru un transfer rapid între accelerator și placa de bază.

Pentru a valorifica pe deplin puterea noii tehnologii grafice, ASUS a inclus utilitar exclusive GPU Tweak pe toate plăcile video comercializate.

Suita este perfectă pentru o configurație CrossFireX și permite utilizatorilor să modifice frecvențele, tensiunile și viteza ventilatorului, lucrând cu până la patru acceleratoare grafice simultan.

Modurile standard și avansat satisfac cerințele diferitelor segmente de utilizatori.

ASUS GPU Tweak supratactează nucleul grafic, adaptând tensiunea de alimentare. Comutarea 2D/3D și blocarea pe un anumit mod asigură valori mai bune în benchmark-urile 3D, conducând la o testare precisă a sistemului și la scoruri mai mari.

Utilitarul asigură update-ul automat pentru driver și BIOS, pentru a menține mereu placa în cele mai bune condiții de lucru. Un widget de monitorizare afișează parametrii de lucru.

ASUS a conlucrat strâns cu Techpowerup pentru a integra renumitul program GPU-Z în GPU Tweak, oferind fiabilitate sporită și o monitorizare mai bună a performanțelor.

PCI Express 3.0 și AMD Eyefinity Așteptată cu nerăbdare de jucători și utilizatorii entuziaști, PCI Express 3.0* devine interfață standard pentru placa grafică ASUS HD 7970, dublând lățimea de bandă comparative cu PCI Express 2.0.

Este baza unei îmbunătățiri radicale a performanțelor grafice, devreme ce placa și sistemul pot comunica un flux de date mai mare decât în standardul precedent.

Puterea plăcilor grafice ASUS HD 7970 crește eficiența tehnologiei AMD Eyefinity permițând vizualizarea extinsă pe șase ecrane. De la gameri la graficieni, utilizatorii vor aprecia fluiditatea și consistența tehnologiei AMD Eyefinity, inclusă în placa video ASUS HD 7970.