Breaking news

Astra Giurgiu, calificare fantastică în Grupele Europa League

loading...

Astra Giurgiu s-a calificat joi seară, cu mult noroc, în Grupele Europa League după ce s-a impus în returul play-off-ului, cu scorul de 1-0 în fața echipei engleze West Ham United.

astra giurgiu - west hamRomânia va avea două echipe în Grupele Europa League. Campioana României, Astra Girugiu s-a calificat în Grupe după ce s-a impus în returul play-off-ului prin golul marcat de Filipe Teixeira în minutul 45.

Giurgiuvenii au abordat meciul cu o formulă curajoasă și a expediat primul șut pe poartă în minutul 3, când Junior Morais a tras de la distanță, însă pe direcția lui Randolph.

West Ham a controlat prima jumătate de oră a meciului și a avut două ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scăpat singur cu portarul, dintr-o poziție nesemnalizată de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la șutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la rădăcina barei.

Campioana României a reușit un joc prin care i-a ținut departe pe ”ciocănari” de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Săpunaru a interceptat o minge în fața lui Burke, Daniel Niculae l-a găsit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un șut din unghi.

În repriza a doua Astra a avut doar acțiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obținut o calificare splendidă.

Astra Giurgiu a eliminat-o din cupele europene pe West Ham United pentru al doilea an consecutiv. În 2015, Astra reușit un egal la Londra, 2-2, învingând cu 2-1 pe teren propriu în turul al treilea preliminar.

România va avea două reprezentante în grupele Europa League (Steaua este cealaltă), după ce anul trecut nu am avut niciuna în grupele cupelor europene.

loading...