Breaking news

Astăzi începe Campionatul Mondial de atletism indoor de la Istanbul

Cea de-a 14-a ediţie a Campionatului Mondial de atletism indoor va fi găzduită de Atakoy Athletics Arena din Istanbul.

Sala ce va găzdui competiţia atletică are o capacitate de 7.450 locuri, dintre care 5.040 locuri pentru spectatorii plătitori, 141 locuri cu pupitru pentru comentatorii TV, 230 de locuri cu pupitru pentru presa scrisă, 144 de locuri pentru prelucrare foto, editori-presă, la care se adaugă 560 locuri pentru concurenţi şi 60 pentru antrenori.

Lungă de 125 m, lată de 87 m, înaltă de 27 m, Arena are o suprafaţă totală de 10.872 metri pătraţi, cu un oval de 200 m pe 6 culoare şi o linie dreaptă pentru cursele de 60 m de 8 culoare, sectoare de aruncarea greutăţii, săritura în înălţime, prăjină, lungime şi triplusalt.

Sala sporturilor din Istanbulul a fost consturită şi cu scopul de a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020, la care îşi va depune candidatura Turcia.

În acest an, baremurile fixate pentru calificarea în finală fiind foarte exigente, comparabil cu alţi ani.

Astfel, la săritura în înălţime feminin, reprezentanta României Esthera Petre va trebui să treacă, vineri dimineaţa, de la ora 9,30 m, peste ştacheta înălţată la 1,95 m pentru a prinde finala de sâmbătă, în condiţiile în care numai 5 din cele 21 de atlete înscrise în această probă au reuşit în acest sezon această performanţă.

De altfel, conform regulamentului, în finală se califică primele 8 atlete din calificări.

Tehnicienii sunt confruntaţi cu încă o problemă, pistele de concurs fiind dintr-un material în premieră, tot Mondo, dar care necesită cuie mai scurte decât la cele obişnuite.

Vineri dimineaţă încep emoţiile pentru delegaţia României, în prima reuniune, ce începe la ora 9,30, intrând în concurs, în calificări, săritoarea în înălţime Esthera Petre, iar după puţin timp vor încerca să-şi asigure prezenţa în finală triplusaltistele Adelina Gavrilă şi Cristina Bujin, în timp ce după-amiază deschide reuniunea alergătoarea de 60 m garduri Angela Moroşanu, în serii, de la ora 17,00. În fine, la ora 18,30, ia startul în seriile semifinale ale probei de 1.500 m Ioana Doagă.