Breaking news

Asociația București organizează Turul Revoluției din 1989 la aniversarea a 33 de ani de la Revoluție

Turul Revoluţiei din 1989 este un proiect educativ gratuit ce prezintă povestea celor care au înfruntat cu mâinile goale tancurile şi gloanțele pentru a răsturna dictatura comunistă.

Traseul trece prin punctele importante ale vremii, iar fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute despre zilele ce au schimbat ireversibil atât viața cotidiană, cât și istoria României.

Prezentăm lucruri pe care nu le citești pe wikipedia: rockerii și punkerii de la Romană, epopeea Baricadei de la Intercontinental, muncitorii și suporterii ce răspundeau cu “Deșteaptă-te, Române” gloanțelor trase de soldați.

Evenimentul se derulează pe parcursul a două zile consecutive, necesare contextului și desfășurării detaliate a întâmplărilor:

– sâmbătă, 10 decembrie – Victoria Socialismului: prezintă atmosfera anilor ‘80 cu date inedite despre obiceiurile, muzica şi viaţa cotidiană în comunism

– duminică, 11 decembrie – Revoluția Română din 1989: continuăm cu evenimentele dramatice care au schimbat cursul istoriei și ne concentrăm pe oamenii din stradă, aflaţi de o parte și de alta a baricadei, revoltaţi şi represiune, eroi și criminali

Acțiunea începe la ora 15. Iniţiativa este apolitică, independentă și gratuită.

>