Breaking news

Asigurare RCA online – Uită de birocrație și cumpără online

Asigurare RCA online – Uită de birocrație și cumpără online

Cu siguranță, birocrația ocupă un loc în top 3 aspecte de care românii nu sunt prea fericiți. Și pe bună dreptate, cui îi face plăcere să piardă ore bune pe drum, în trafic, să stea la coadă la ghișee și – ca și cum toate acestea n-ar fi îndeajuns – eventual să nu dețină un anumit document și să fie nevoie de repetarea procesului? Tocmai pentru că există metehne în sistemul birocratic românesc, digitalizarea și debirocratizarea instituțiilor publice sunt o gură de aer proaspăt. Dacă ești șofer, avem o veste bună pentru tine: s-a încheiat cu stresul, drumurile și timpul pierdut, acum poți cumpăra asigurarea RCA online, într-un minut. Nu ai nevoie de nervi de oțel sau acte în format fizic, pentru că totul se desfășoară online.

 

Asigurarea RCA, una din obligațiile oricărui proprietar de vehicul

Știi cum se zice – n-ai mașină, ți-e necaz, ai mașină, ai necazuri. Să ai propria mașină înseamnă confort, dar, totodată, înseamnă și să ai foarte multe lucruri în vedere, de la efectuarea ITP-ului până la asigurarea auto RCA sau schimbarea anvelopelor. Orice proprietar de vehicul, ca să poată circula pe drumurile publice, este obligat prin lege să încheie o asigurare RCA. În caz contrar, proprietarul de vehicul riscă o amendă de până la 2000 de lei, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării RCA.

 

Cum obții o asigurare RCA online

Asigurarea RCA înseamnă protecție pentru tine și pentru mașina ta. Prudența este cea mai indicată atitudine atunci când ești la volan. Totuși, accidentele sunt imprevizibile și nu depind întotdeauna de șofer. În cazul în care ești implicat într-un accident rutier produs din propria vină, prejudiciații vor beneficia de despăgubiri de la asiguratorul tău pentru daunele materiale sau pentru vătămările corporale suferite. Iar în cazul în care tu ești partea vătămată într-un accident rutier, vei fi despagubit de asiguratorul vinovatului. Astfel, păgubitul va fi întotdeauna despăgubit, indiferent de situația materială a vinovatului. Pentru că asigurarea RCA îți oferă protecție în astfel de situații neplăcute, asigură-te că…te asiguri. În plus, o poți face online, din confortul casei tale. DocExpress a lansat serviciul de emitere a unei polițe de asigurări RCA online, prin care poți obține sau reînnoi polița obligatorie de asigurare cu doar câteva clickuri. Aplicația DocExpress este alături de tine pe parcursul întregului proces de încheiere a contractului RCA potrivit ție.

RCA valabil 1 luna

Dacă nu dorești să te asiguri o perioadă de 12 luni selectează in cadrul aplicației DocExpress perioada dorită: 1 luna, 2 luni, 3 luni sau oricâte luni dorești până la maxim 12 luni. De asemenea, poți alege RCA cu sau fără decontare directa sau informații suplimentare PID despre termenii si condițiile fiecarei polițe RCA.

Mai mult decât atât, poți alege ziua exactă de când dorești să intre în vigoare. Chiar dacă o plătești azi, polița poate începe a doua zi sau oricând după. Practic, de când vrei tu!

De ce să cumperi polița de asigurare RCA online prin DocExpress

Pentru că tot ce trebuie să faci este accesarea platformei, introducerea seriei de șasiu a mașinii tale și a celorlalte informații legate de mașina pe care dorești să o asiguri, selectarea ofertei dorite și achitarea poliței cu cardul. Asta e tot! Imediat după finalizarea plății, poți descărca polița de asigurare și o poți folosi oricând, în format digital sau tipărit.

Mai mult, există și opțiunea asistenței online. Procedura este concepută pentru a fi extrem de simplă, însă dacă întâmpini dificultăți sau ai întrebări, agenții de suport îți sunt alături pas cu pas pentru a te ghida. Pregătește-te să primești toate ofertele disponibile în România, să ți se explice diferențele dintre ele și să ți se emită contractul pe loc. Fie că ai nevoie de emiterea polițelor de asigurare RCA online, de un formular de constatare amiabil, informații despre centrele de constatare daune sau orice sfat legat de asigurarea RCA, te vei bucura de siguranța și rapiditatea serviciului oferit.

Serviciul de emitere asigurare RCA online este disponibil atât pentru proprietarii de autoturisme care încheie pentru prima dată polița de asigurare prin DocExpress, cât și pentru cei care sunt clienți existenți. Pentru clienții existenți, procesul este și mai simplu, întrucât datele introduse anterior au fost memorate de aplicație și refolosite in mod automat. Astfel, vei putea emite asigurarea RCA online în doar câteva clickuri. Încearcă și tu!