Breaking news

Ashleigh Barty a câștigat Australian Open 2022

Ashleigh Barty a devenit în premieră campioană la Australian Open. Principala favorită a turnului de la Melbourne a învins-o în finală pe americanca Danielle Collins.

Barty şi-a împlinit visul: a câştigat Australian Open în faţa propriilor suporteri. Australianca a reuşit o revenire spectaculaosă în setul doi când era condusă cu 1-5.

Ashleigh Barty s-a impus în finală în fața americancei cu scorul de 6-3, 7-6 (2).

“Vă mulțumesc tuturor! Felicitări, Daniellei! Ai intrat în top 10 și sunt sigură că o să obții rezultate și mai mari în carieră. Acest turneu a fost o experiență fantastică pentru mine. Am spus de multe ori că sunt norocoasă să am atâția oameni în spatele meu. Cea mai frumoasă parte a fost că am putut să împart acest succes cu fanii. Mi-ați adus atâta bucurie azi. Vă mulțumesc pentru toată dragostea și tot sprijinul acordat în aceste două săptămâni. E un vis devenit realitate. Sunt mândră că sunt australiancă, ne vedem la anul!” a spus la final Ashleigh Barty.

Este al treilea succes pe care Barty îl obține într-un turneu de Grand Slam, după cel din 2019 de la Roland Garros și 2021 la Wimbledon.

Danielle Collins a bifat prima sa finală de Grand Slam din carieră şi accede în premieră în top 10 mondial.

>