Breaking news

ASA Tg. Mureş a învins-o pe Steaua și a urcat pe primul loc în Liga I

ASA Tg. Mureş este de azi, noul lider al Ligii I la fotbal, după ce a reușit să învingă în deplasare, pe Național Arena, echipa Steaua București, cu scorul de 1-0.

steaua - asa tg muresInevitabilul s-a produs. Steaua a fost detronată de pe primul loc și este pe cale să piardă titlul de campioană a României în detrimentul echipei ASA Târgu Mureș.

Oaspeții au început în forță partida cu Steaua de pe Național Arena și au avut o mare ocazie de gol în minutul 7, când Bumba a trimis un lob peste poarta lui Arlauskis, din poziție de finalizare.

Mureșenii au continuat să evolueze cu dezinvoltură și N’Doye a tras din afara careului (19), dar mingea a fost prinsă de Arlauskis. Voiculeț (23) a tras și el pe centrul porții, fără emoții, însă, pentru goalkeeper-ul stelist.

Steaua a preluat apoi controlul jocului și Chipciu și-a creat o mare ocazie în minutul 23, cu un șut de la distanță, respins cu greu de Stăncioiu.

ASA a avut o suită de cornere, Voiculeț a centrat în fața porții, Arlauskis a ezitat, iar Zicu a scăpat de marcajul lui Tănase și a înscris ca la antrenament: 0-1 în minutul 37, unicul gol al partidei disputate în prezența a peste 15.000 de spectatori.

După această victorie surprinzătoare, ASA Târgu Mureș devine noul lider al Ligii I cu un total de 62 de puncte, Steaua cade pe doi cu 60 de puncte, cu cinci etape înainte de finalul campionatului intern de fotbal.

După acest eșec usturător, fanii Stelei i-au cerut demisia antrenorului Costel Gâlcă.