Breaking news

„Aş vrea să-ţi spun…”: Spectacol inedit de muzică şi poezie la Sala Radio cu Marius Bodochi, în postura de invitat special

Cum ne-am putea petrece mai plăcut o seară de început de iarnă altfel decât cu muzică bună și poezie, în compania unor artiști valoroși care ne vorbesc despre… iubire?

Joi, 2 decembrie 2021 (de la 19.00), doi dintre muzicienii Orchestrei Naționale Radio, percuționiștii ALEXANDRU ANASTASIU și LUCIAN MAXIM, aduc pe scena Sălii Radio un spectacol emoționant de muzică și poezie, sugestiv intitulat „AȘ VREA SĂ-ȚI SPUN…”.

Invitat special al evenimentului este cunoscutul actor MARIUS BODOCHI, a cărui carieră înseamnă un mare număr de roluri interpretate în teatru, film și producții de televiziune. Marius Bodochi este actor al Teatrului Național București și director al Teatrului Dramaturgilor Români. Printre interpretările sale memorabile se numără rolurile Constantin din „Săptămâna luminată” la Teatrul Național Cluj-Napoca, Dionyssos din „Bacantele” și Bolinbroke din „Richard al II-lea” – Teatrul Național București (toate trei în regia lui Mihai Măniuțiu), Oberon din „Visul unei nopți de vară”- regia Victor Ioan Frunză, la Teatrul Național Cluj-Napoca, Regele din „Regele moare”- regia Victor Ioan Frunză, la Theatrum Mundi, Antonio Salieri din „Amadeus” – regia Marcel Țop, la Opera Națională București.

Programul serii cuprinde creații proprii ale celor doi muzicieni, dar și compoziții semnate de Mozart sau de percuționistul cubanez Mongo Santamaria – interpretate la vibrafon, tobe și alte instrumente de percuție. Îl veți aprecia pe actorul Marius Bodochi recitând versuri din Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, William Shakespeare, La Fontaine, Aleksandr Pușkin ș.a.

Despre evenimentul de la Sala Radio, cei doi muzicieni inițiatori ai recitalului – Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim – afirmă:        

„Dacă dragostea este unica veșnicie dată nouă [Vasile Voiculescu]atunci vă invităm să descoperiți fațetele unui sentiment ce are puterea de a confrunta eternitatea. În recitalul Aș vrea să îți spun…, două personaje – muzica și poezia – spun povestea universală a iubirii capabile să rupă bariere. Muzica din poezie și poezia din muzică sunt unite într-o armonie celestă, transcend spațiul și timpul, construind punți de legătură între spectatori și texte importante ale literaturii universale, fie că acestea sunt despre pasiune (Eros), prietenie (Philia), afecțiune părintească (Storge) sau credință (Agape). Mai presus de toate, Aș vrea să îți spun… este o declarație de dragoste nețărmurită pentru viață.”

Unul dintre cei mai apreciați percuționiști români, ALEXANDRU ANASTASIU a aniversat 15 ani de activitate artistică în 2020, eveniment marcat printr-un turneu național în 7 orașe din România. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura Alexandru Anastasiu”. A iniţiat proiecte inedite, fiind şi cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio.