Breaking news

Artişti premiaţi cu Grammy vin în recital la Ploieşti Jazz Festival

Din 17 septembrie, în fiecare joi, de la ora 23.30, la TVR 3, puteţi urmări recitalurile lor susţinute la ultima ediţie a Ploieşti Jazz Festival.

Ploieştiul a fost în perioada 20-24 noiembrie 2019, capitala mondială a jazz-ului, când pe scena ediţiei de anul trecut a Ploieşti Jazz Festival au urcat nume consacrate ale genului, multe dintre ele laureate ale Premiilor Grammy. A fost XIV-a ediţie care a aniversat 50 de ani de la apariţia primului Festival de Jazz din România, reconstituit pe coordonatele actuale la Ploieşti în anul 2005.

Din acest motiv, ediţia festivalului a fost una specială, care a adus pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” nume mari, artişti consacraţi ai jazz-ului românesc şi internaţional, interpreţi de înaltă clasă, care au mulţumit toate gusturile: Orchestra Simfonică, alături de Florin Niculescu Quartet din Franţa, cu un program de jazz manouche, Romanian Old Stars cu Mircea Tiberian, Billy Bontaş, Nicolas Simion şi Cătălin Răzvan, Ploieşti Big Band Jazz Society, având-o ca solistă pe Nadia Trohin, Ploieşti Jazz Trio, având-o ca solistă din Africa de Sud pe Pilani Bubu, apoi Benito Gonzales Trio din Venezeula şi Casey Benjamin din Statele Unite, Camilla George Quartet din Marea Britanie şi Carmen Souza & The Silver Messengers, iar în închiderea Festivalului, Ralph Peterson, poate unul dintre cei mai buni toboşari ai momentului, The Messenger Legacy şi, nu în ultimul rând, marele Ravi Coltrane, fiul lui John Coltrane.

Ravi Coltrane este este saxofonist, band-leader și compozitor, nominalizat la premiile Grammy, unul dintre cei mai de seama improvizatori ai generaţiei actuale a muzicienilor americani de jazz. Este al doilea fiu al inegalabilului John Coltrane unul dintre cei mai influenti muzicieni ai secolului 20, şi al lui Alice Coltrane, cunoscută pianistă de jazz. În cei 20 de ani de carieră, Ravi Coltrane numără 6 albume înregostrate ca lider, precum şi nenumărate colaborări de excepţie cu mari artişti precum:  Elvin Jones, Terence Blanchard, Kenny Baron, Steve Coleman, McCoy Tyner, Jack DeJohnette, Matt Garrison, Jeff ‘Tain’ Watts, Geri Allen, Joanne Brackeem, The Blue Note 7. Deasemena, artistul, a urcat pe scena celor mai renumite festivaluri de jazz, precum Montreux Jazz Festival, Newport Jazz Festival, Monterez Jazz Festival sau Vienna Jazz Festival.

>