Breaking news

Armata Ucrainei a început să bombardeze un cartier din Doneţk

Catastrofa aviatică de joi din estul Ucrainei a reaprins războiul dintre armata ucraineană și insurgenții proruși. Luni, armata Ucrainei a lansat tiruri intense de artilerie în zona gării din Doneţk.

breakingAsaltul armatei ucrainene vizează un cartier din Donețk, controlat de separatiştii proruşi. Circulaţia pe străzile din cartierul bombardat de armată, a fost blocată de către combatanţi separatişti, iar civili erau evacuaţi cu minibuze de transport în comun, iar alții fugeau pe jos.

NBC îl citează pe unul dintre liderii separatiştilor din Doneţk, care spune că cel puţin patru tancuri şi blindate încearcă să pătrundă în oraş. Reprezentanţii armatei ucrainene refuză să vorbească în acest moment despre operaţiune, pentru a nu-şi divulga, spun ei, strategia, scrie The Telegraph.

Preşedintele Petro Poroşenko a promis că va recăpăta controlul asupra Doneţkului, la trei luni de când separatiştii au proclamat independenţa regiunii.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul Kremlinului, Putin că: nimeni nu trebuie să folosească această tragedie în scopuri politice. În loc să dezbine, tragediile de acest fel ar trebui să unească oamenii.

Duminică, rebelii proruşi cereau un armistiţiu, în schimbul garantării securităţii la locul prăbuşirii cursei MH17, aparţinând companiei Malaysia Airlines.