Breaking news

Armata turcă a ripostat din nou sâmbătă, tirului de artilerie sirian

Continuă războiul dintre Turcia și Siria. Sâmbătă dimineață, armata turcă a ripostat din nou unui nou tir de artilerie provenit dinspre Siria.

Armata lui Bashar AlAssad a atacat din nou teritoriul Turciei, lovind provincia Hatay, fără să se înregistreze victime.

Agenția de știri Anadolu, a anunţat că explozia unui obuz a lovit satul Guvecci, aflat la graniţa cu Siria. Drept urmare, forţele militare de la frontiera Turciei au ripostat imediat.

Guvernul turc a obţinut joi ”undă verde” din partea parlamentului pentru a continua operaţiunile militate împotriva Siriei, dacă este necesar.

Vineri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reiterat avertismentele la adresa Siriei după atacul sirian de miercuri şi după riposta Ankarei, dând asigurări că statul vecin va plăti ‘un preţ ridicat’ în cazul unui nou incident. El a dat încă o dată asigurări că ţara sa nu vrea un război cu Siria, dar că nu va ezita să răspundă oricărui act care îi ameninţă ‘securitatea naţională”.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm joi tirurile armatei siriene asupra Turciei, după lungi tratative între ruşi şi occidentali, şi a făcut apel la cele două ţări să dea dovadă de reţinere.

>