Breaking news

Aristotel Căncescu, președinte al CJ Brașov, reținut de procurorii DNA

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, acesta fiind acuzat de mai multe fapte de corupție.

aristotel cancescu - dnaDupă audieri maraton la sediul DNA Brașov, procurorii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele Preșdintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Procurorii DNA spun că Aristotel Cancescu ar fi semnat contracte pentru care Consiliul Județean brașov ar fi plătit și de 10 ori mai mult decât ar fi fost normal. Un beneficiar important al acestor contracte atribuite de CJ este firma deputatului conservator Ion Diniţă.

Reținerea lui Căncescu vine după ce luni dimineață, sediul Consiliului Județean Brașov și locuințele preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, cât și ale vicepreședintelui CJ Mihai Pascu, au fost percheziționate de către procurorii DNA.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În cursul dimineții de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Procurorii anticorupţie au ridicat mai multe documente de la Consiliul Judeţean Braşov şi de la locuinţele preşedintelui CJ, Artistotel Căncescu (PNL), şi vicepreşedintelui Mihai Pascu. Totodată a fost sigilat și biroul șefului CJ Brașov.

Aristotel Căncescu este preşedintele al Consiliului Județean Braşov de 14 ani, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Braşov, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Aristotel Căncescu are în conturi 605.000 de euro şi aproape 4,5 milioane de dolari, potrivit ultimei sale declaraţii de avere.