Breaking news

Ariile naturale vor fi protejate de jandarmi

Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Jandarmeria Română au încheiat un protocol  de colaborare, pentru  creşterea eficienţei acţiunilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii în cadrul ariilor naturale protejate, pentru sancţionarea faptelor contravenţionale şi pentru luarea măsurilor legale în situaţiile de natură infracţională constatate.

jandarmiPrin intermediul acestui protocol se urmărește organizarea şi executarea în comun a unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a prevederilor normelor referitoare la regimul ariilor naturale protejate. Precum și prevenirea şi combaterea actelor de agresiune îndreptate împotriva personalului administraţiilor ariilor protejate/custozilor aflat în exercitarea atribuţiilor funcţionale.

De asemenea, administratorii/custozii ariilor naturale protejate vor efectua patrule comune cu jandarmii pentru supravegherea arilor naturale.

Prin aceste obiective, Ministerul Mediului şi Pădurilor Părţile şi Jandarmeria Română urmăresc aplicarea cu eficienţă sporită a legislaţiei din domeniul ariilor naturale protejate şi promovarea proiectelor pe această linie.