Breaking news

Arhiepiscopia Craiovei s-a apucat să vândă stick-uri USB sub formă de sfeșnic

Ultima fiță bisericească în materie de tehnologie de ultimă generație este stick-ul USB în formă de sfeșnic. Arhiepiscopia Craiovei vinde cu 250 de lei, stick-uri USB în formă de sfeșnic.

stick usb sfesnicDe la clasicele și tradiționalele lumânări, cruciulițe sau icoane, enoriașii din România pot să cumpere de azi și stick-uri USB în formă de sfeșnic. Memory stick-ul este oferit la pachet cu informații despre sfinți, calendarul creștin ortodox pe 2014 cât și rugăciuni.

Stick-uri USB în formă de sfeșnic, care pot fi achiziționate din magazinul online al instituției.

Stick electronic (interior) – sub formă de sfeşnic. Informaţiile agendei sunt pe suport electronic. Fiecare lună are imagini iconografice din biserici ale Arhiepiscopiei Craiovei şi fac referire la judeţele Dolj şi Gorj. Fiecare biserică de parohie sau mânăstire are ca reprezentare diverse imagini sau compoziţii de ansamblu cu picturi în tehnica fresco şi ulei. Arhitectura exterioară a fiecărei biserici defineşte în esenţă forma cu elementele specifice fiecărui judeţ. Pe fiecare zi a lunii este înregistrată o voce care specifică luna, ziua şi sfinţii zilei. Înregistrarea audio a vocii are opţiunea atât în limba română, cat şi în limba engleză, din punct de vedere auditiv. Vocea înregistrată – Pr. Marius Resceanu. Astfel, în această agendă se promovează valorile patrimoniului cultural şi spiritual ale Mitropoliei Olteniei. Prin această modalitate de agendă se doreşte punerea în valoare a spiritualităţii ortodoxe oltene, care să fie accesibilă acestei perioade a secolului XXI, în care calculatorul este un suport electronic foarte utilizat, şi pătrunderea ei în mintea şi sufletul omului”, așa își promovează stickul bisericesc, Arhiepiscopia Craiovei, pe magazinul online.

Toate bune și frumoase, numai că până când enoriașii vor da buzna să-l cumpere, Arhiepiscopia Craiovei bagă pe gât preoților, stick-ul bisericesc.

Astfel că preoții din Oltenia, pe lângă vinul «Milostivirea», revistele Patriarhiei și ziarul Lumina, acum aceștia trebuie să cumpere și USB-ul și chiar să-l vândă în parohia lor. Această decizie a Arhiepiscopiei a creat nemulțumire mai ales în rândul preoților în vârstă de la țară care nici nu știu să utilizeze drăcia de stick USB și nici nu au banii necesari să-l cumpere.