Breaking news

Argint pentru Flavius Koczi la Europenele de gimnastică de la Berlin

loading...

Gimnastul român Flavius Koczi a câștigat vineri, medalia de argint în cadrul probei de individual compus în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică desfășurat la Berlin.

flavius_kocziDebut cu succes pentru delegația României la actuala ediție a campionatului European de Gimnastică. Flavius Koczi, a ratat tilul european la individual compus pentru o diferență de doar 50  de miimi. Arbitrii au fost darnici cu gimnastul țării gazdă și l-au scos campion european la o diferență infimă față de românul Koczi.

Românul a început concursul la sărituri unde a obținut o notă fantastică, 16,100 ce l-a clasat pe primul loc după prima rotație. A continuat cu un exercițiu sigur și fără ratare la paralele, unde a primit 14,225 și s-a menținut în continuare pe primul loc. După al treilea aparat, cel de la bară fixă, Flavius a coborât pe locul 4, însă evoluția de la sol, pentru care a primit 15,250 l-a readus pe primul loc.

La cal cu mânere, Flavius a primit 14,575 şi a rămas pe prima poziție și după a cincea rotație de aparate. Titlul s-a decis în ultima rundă de aparate, când românul a evoluat la inele, a primit 14,450, dar din păcate a pierdut aurul în favoarea neamțului Fhilipp Boy.

Flavius își paote lua revanșa în finalele pe aparate, unde este calificat la sol și sărituri.

Clasament final individual compus masculin:

1. Fhilipp Boy – 88.875 puncte

2. Flavius Koczi – 88.825 puncte

3. Nikola Kuksenkov cu câte 88,350 puncte

3. Daniel Purvis 88,350

loading...