Breaking news

Argentina, victorie dramatică în finala Mondialului din Qatar

Finală dramatică în Qatar. Argentina a învins Franța la loviturile de departajare, după multe răsturnări de situație și de scor.

Argentina a deschis scorul în minutul 23, prin penaly-ul executat de Lionel Messi. Di Maria a obținut penalty-ul după ce a fost agăţat în careu de Dembele.

În minutul 36 Argentina s-a desprins la 2-0 prin golul marcat de Angel Di Maria și părea că totul curge în favoarea sudamericanilor.

Numai că în minutul 79 Kolo Muani este faultat în careu și Franța primește penalty! Kylian Mbappe marchează din lovitură de la 11 metri! Iar două minute mai târziu același Mbappe marchează un gol superb care împinge partida în prelungiri.

În minutul 109, Lautaro Martinez șutează, mingea este deviată până la Messi, care introduce balonul în poarta Franței și Argentina preia conducerea cu 3-2.

Numai că dramatismul continuă după ce în minutul 116 Mbappe obține un penalty și în minutul 117 restabilește egalitatea la 3-3.

Astfel că se ajunge la loviturile de departajare unde Argentina s-a impus cu 4-2, întrucât Kinglsey Coman și Tchouameni au ratat loviturile de la 11 metri.

Gonzalo Montiel a marcat golul victoriei care a adus trofeul Argentinei.

Este pentru a treia oară în istorie când Argentina câștigă Cupa Mondială după trofeele din 1978 și 1986.

Franța rămâne cu trofeele din 1998 și 2018.

Lionel Messi devine jucătorul cu cele mai multe prezenţe la Cupa Mondială, 26, depăşindu-l pe germanul Lothar Matthaeus.

Mbappe a marcat cele mai multe goluri la Mondialul din Qatar, opt la număr, iar Messi doar 7.

>