Breaking news

Arde-l-ar focul de pat, noul single a lui Ionică Moroșanu – VIDEO

Muzica Etno se reîntoarce în forță cu piesa „Arde-l-ar focul de pat”, primul single oficial promovat de Ionică Moroșanu, inclus prima pe  albumul „Cântec mândru românesc”, ce va fi lansat undeva în prima jumătate a lui 2013.

Prins între concerte și petreceri private, Moroșanu, cum îi spun prietenii, a găsit timp să intre în studio și să înceapă înregistrările pentru album.

Prima piesă lucrată este chiar „Arde-l-ar focul de pat„, a cărui varianta finală a fost postată pe Contul Oficial de You Tube al artistului și care va beneficia de o campanie de promovare în perioada următoare.

Piesa a fost inclusă de ceva timp în repertoriul de concerte iar feedbackul a fost mai mult decât excelent ceea impune și filmarea unui videoclip însă acest lucru se va întâmpla după sărbători când lucrurile se vor mai liniști.

”Arde-l-ar focul de pat” definește ca și stare și ca producție întregul album la care se lucrează.

Reteta a fost relativ simplă. Se pun alături o chitară electrică lângă un țambal, o vioară lângă un synth electronic, se daugă un pic de acordeon și mai ales taragot și se mixează totul organic peste ritmuri moderne. Ca să fim de-ai casei adăugăm influențe maramureșene prin intrepretare și versuri “găsite”.

Nebunia creata face ca petrecerea să fie asigurată la ascultarea produsului final.

Îmi doream de mult să găsesc timp să intru în studio și să încep înregistrările pentru album. Am ales ca prima piesă să fie Arde-l-ar focul de pat, fiindcă este piesa cea mai cerută în concerte și pe la petreceri. Se lucrează deja și la scenariul unui videoclip pentru acest track. Cu siguranță va ieși la fel de nebun ca și piesa. Între timp continuăm înregistrările și pentru celelate piese de pe album”, a declarat Ionică Moroșanu.

>