Breaking news

Arctic sprijină mișcarea pentru egalitatea de gen în domeniul tehnologiei și lansează un program dedicat exclusiv studentelor

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, continuă să se implice în activități care vizează egalitatea de gen și lansează programul WE-inTech, o inițiativă care își propune să sprijine femeile care își doresc o carieră în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM – science, technology, engineering and mathematics), oferindu-le traninguri, sesiuni de intership, inclusiv oportunitatea de a fi angajate în cadrul companiei.

Programul se adresează studentelor aflate în anii III sau IV, în cadrul facultăților cu profil tehnic din România. Acestea pot aplica pentru un loc până pe 23 mai 2022, accesând site-ul https://www.we-intech.com/. Programul va debuta cu un workshop de trei zile care se va desfășura online la finalul lunii iunie și care va include traininguri privind ultimele tendințe în domeniul tehnologiei și transformării digitale, dar și sesiuni inspiraționale și practice. WE-inTech va continua pe parcursul a 12 luni, participantele urmând a beneficia de un program de mentorat, care se va concentra asupra unui proiect ales de comun acord.

Programul WE-in Tech reprezintă o premieră pentru Arcticși suntem mândri să ne alăturăm acestei inițiative Arçelik, contribuind la promovarea egalității de gen în domeniile științei,tehnologiei, ingineriei și matematicii. Sub reprezentarea femeilor care lucrează în domeniul tehnologiilor inovatoare este o realitate, iar companiile care activează în sector trebuie să implementeze programe pentru a putea corecta acest dezechilibru. Totodată, Arctic își dorește să aducă în prim-plan importanța unei cariere a femeilor în Research & Development”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

WE-inTech este un program a cărui eficiență a fost demonstrată pe parcursul ultimilor doi ani, în Turcia. Disparitatea de gen există în toate domeniile tehnologiei, fiind foarte vizibilă în special în cele inovatoare, cum ar fi inteligența artificială. Pentru că ne dorim un echilibru și o conștientizare reală a contribuției femeilor în organizație, Arctic a dezvoltat deja un alt program de mentorat pentru angajate, WE-inTech venind în completarea acestuia și adresându-se viitoarelor generații de femei care își doresc o carieră în domenii STEM. Diversitatea în domeniile tehnice, cu precădere, este un aspect care ne preocupă, iar susținerea dezvoltării unei forțe de muncă ce înglobează competențe STEM este esențială pentru o societate de succes”,a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Inițiativa WE-inTech se află la a treia ediție, acesta fiind primul an în care este deschisă și studentelor din afara Turciei. Proiectul se aliniază angajamentelor sociale ale Arçelik, compania-mamă a Arctic, de a sprijini mișcarea pentru egalitatea de gen în tehnologie și inovare, în cooperare cu UN Women’s Generation Equality Forum.

Despre Arctic:

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

Despre Arçelik:

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), având birouri de vânzări și marketing în 49 de țări și 28 de fabrici în 9 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 6,5 miliarde de euro. Arçelik deține 29 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 2.000 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale. În 2021 compania a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment. Arçelik a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală Domeniile 1 și 2 cu propriile sale credite în 2019 și 2020. Prin implicarea sa în calitate de lider în domeniul sustenabilității și având în vedere foaia de parcurs credibilă pentru atingerea zero net, Arçelik a devenit prima și singura companie din industria de electrocasnice care a primit distincția Terra Carta Seal oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales. Viziunea companiei este „Respecting the World, Respected Worldwide”. www.arcelikglobal.com

>