Breaking news

Arctic oferă joburi pe timpul verii în companie și programe de dezvoltare personală prin învățământul dual

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, își extinde strategia de implicare în învățământul dual, prin introducerea unor noi activități dedicate pregătirii tinerilor. Astfel, elevii și absolvenții liceelor partenere din județul Dâmbovița vor avea șansa să-și dezvolte competențele lucrând pentru companie pe perioada vacanței de vară sau participând la programe suplimentare de dezvoltare personală.

Parteneriatul Arctic cu Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești și cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” din Târgoviștea început în anul 2017, compania investind până în prezent aproximativ 300.000 de euro în susținerea elevilor, prin acordarea de burse și asigurarea practicii obligatorii în fabricile Arctic. Compania susține în prezent șase clase de învățământ dual care se desfășoară pe parcursul celor trei ani de școală și care urmăresc calificările de operator mașini cu comandă numerică, frigotehnist și electronist.

Începând cu acest an, programul de învățământ dual va fi extins și va include o serie de activități extracurriculare cum ar fi internshipuri, workshopuri, sesiuni de training, consiliere și orientare în carieră.

Totodată, elevii și absolvenții celor două licee partenere pot obține joburi pe timp de vară în mai multe locații, printre care se numără: fabrica de frigidere din Găești, cea mai mare unitate de producție de electrocasnice din Europa continentală;fabrica de mașini de spălat rufe din Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre cele mai moderne din lume, sau în departamentul de Customer Care. Arctic vizează extinderea parteneriatului și pentru învățământul profesional și liceal din cele două unități de învățământ. Astfel, compania participă activ la formarea tinerilor atât din punct de vedere al competențelor tehnice (hard skills), cât și din punct de vedere al abilităților transferabile (soft skills).

Arctic deține în județul Dâmbovița două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa, producția depășind, începând cu primăvara acestui an, cinci milioane de unități anual.  Această dezvoltare accelerată trebuie susținută cu o componentă de formare profesională tot mai puternică, în special având în vedere contextul unei economii globale a cunoașterii bazate pe tehnologie. Strategia de implicare a companiei Arctic în învățământul dual deschide perspective de viitor pentru tineri, oferindu-le oportunități de dezvoltare în țară”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Ceea ce își propune Arctic reprezintă o nouă abordare a învățământului dual. Este un program conectat la realitatea pieței muncii, dar și la cele mai noi tendințe de formare. În condițiile în care România se confruntă în prezent cu un deficit pe piața muncii, companiile trebuie să gândească soluții pe termen lung. Acest lucru este mai important ca niciodată, având în vedere că noile tehnologii devin pe zi ce trece o componentătot mai prezentă în producția industrială, ceea ce înseamnă că tipologia locurilor de muncă este în continuă schimbare și evoluție”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Proiectul de susținere a învățământului dual completează strategia Arctic de management și dezvoltare a talentelor, din care mai fac parte programul de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia TechPro.

Despre Arctic:

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 5.700 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări.

Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.

Despre Arçelik:

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), având subsidiare în 49 de țări și 28 de fabrici în 9 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 6,5 miliarde de euro. Arçelik deține 29 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 2.000 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale. În 2021 compania a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment. Arçelik a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală Domeniile 1 și 2 cu propriile sale credite în 2019 și 2020. Prin implicarea sa în calitate de lider în domeniul sustenabilității și având în vedere foaia de parcurs credibilă, bazată pe știință pentru atingerea zero net, Arçelik a devenit prima și singura companie din industria de electrocasnice care a primit distincția Terra Carta Seal oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales. Viziunea companiei este „Respecting the World, Respected Worldwide”.www.arcelikglobal.com