Breaking news

Arçelik, în topul celor mai sustenabile companii din lume al doilea an la rând

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, se află pentru al doilea an consecutiv printre cele mai sustenabile 100 de companii din lume, obținând locul 57 în clasamentul Corporate Knights 2022 Global 100.

Ajuns la a 18-a ediție, topul Corporate Knights a fost realizat pe baza unor evaluări riguroase ale performanțelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) înregistrate de companii cu venituri de peste 1 miliard de dolari.

Acest rezultat confirmă pașii importanți făcuți de Arçelik în 2021 pentru a-și îmbunătăți rezultatele în domeniul sustenabilității. Compania a anunțat la Conferinţa ONU privind schimbările climatice din 2021 (COP26) asumarea unor ținte mai ambițioase privind emisiile de carbon – o reducere de 50,4% în toate cele trei domenii până în 2030. Noile obiective sunt în curs de avizare de către inițiativa Science Based Targets (SBTi) și demonstrează rolul de lider al Arçelik în transformarea energetică și construirea unui viitor mai sustenabil.

Compania turcă s-a numărat printre cei patruzeci și cinci de recipienți ai distincției Terra Carta Seal, oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales în marja COP26 de la Glasgow. Premiul  recompensează implicarea Arçelik și a avut în vedere foaia sa de parcurs credibilă pentru emisii nete zero de-a lungul lanțului valoric până în 2050. Tot în 2021 Arçelik a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones. De asemenea, Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik, s-a alăturat Alliance of CEO Climate Leaders din cadrul Forumului Economic Mondial, un grup de 70 de directori generali care și-au propus să promoveze colaborarea intersectorială pentru a accelera tranziția către o economie net zero.

Suntem încântați să fim incluși în clasamentul Corporate Knights. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în ceea ce privește sustenabilitatea, iar acest angajament ne motivează să continuăm eforturile pentru protejarea mediului. Arçelik a făcut pași importanți în această direcție și suntem mândri de ceea ce am realizat împreună cu toți angajații companiei, după cum o dovedesc noile noastre ținte de reducere a emisiilor de carbon în toate cele trei domenii”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Suntem mândri de această reconfirmare a modului în care Arçelik pune în practică viziunea sa în domeniul sustenabilității. Cele două fabrici pe care Grupul le deține în România sunt cele mai mari din Europa continentală și reprezintă modele de sustenabilitate și smart manufacturing. Inovăm în permanență pentru reduce generarea de deșeuri, a crește reciclarea și a folosi resursele în mod responsabil”, a afirmat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Despre Arçelik

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), având subsidiare în 49 de țări și 28 de fabrici în 9 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de 5 miliarde de euro. Arçelik deține 30 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 1.700 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale. În 2021 compania a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment. Arçelik a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală Domeniile 1 și 2 cu propriile sale credite în 2019 și 2020 (credite certificate Verified Carbon Standard câștigate pentru producerea de electrocasnice mai eficiente energetic decât media pe piața din Turcia). Prin implicarea sa în calitate de lider în domeniul sustenabilității și având în vedere foaia de parcurs credibilă, bazată pe știință pentru atingerea zero net, Arçelik a devenit prima și singura companie din industria de electrocasnice care a primit distincția Terra Carta Seal oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales. Viziunea companiei este „Respecting the World, Respected Worldwide”. www.arcelikglobal.com

>