Breaking news

Arbitraj catastrofal la Mondialul din Brazilia. Trei gafe uriașe în trei meciuri

Gafe monumentale ale arbitrilor în primele trei partide ale Campionatului Mondial de Fotbal, care a început pe 12 iunie în Brazilia.

greseli arbitraj mondial braziliaDebut catastrofal de campionat mondial în Brazilia. Pe lângă lucrările de mântuială și unele neterminate la stadioane și locuințele unde sunt cazați fotbaliștii, și protestele violente din stradă, Mondialul din Brazilia se confruntă și cu grave probele de arbitraj.

În primele două zile de când a început competiția s-au jucat trei meciuri de fotbal. În toate trei, arbitrul de centru a greșit flagrant.

În prima partidă de la Mondial, disputată de Brazilia cu Croația, arbitrul japonez Nishimura a făcut un cadou uriaș brazilienilor oferindu-le un penalty inexistent pentru o presupusă intervenție a lui Lovren la Fred.

Croaţii au luat foc la finalul confruntării iar antrenorul Niko Kovaci l-a criticat pe arbitrul japonez Yuichi Nishimura: Dacă acela este penalty, nu mai putem juca fotbal. Putem vorbi de baschet. Este o ruşine. Vorbim de respect, iar noi nu am fost respectaţi. Dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă.

Mult mai vehement a fost fundaşul Lovren: Ce pot să spun? Sînt trist, îmi vine să plîng. Toată lumea a văzut ce a fost. Este un scandal pentru FIFA. Mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum.

Croatul Lovren îl face praf pe arbitrul japonez și pentru faptul că acesta nu știe limba engleză: Vi se pare normal ca un arbitru de la Cupa Mondială să nu vorbească engleza?!

Al doilea meci de la Mondialul brazilian a fost cel dintre Mexic și Camerun, disputat vineri 13 iunie. Mexicanii au fost la un pas de a pierde partida, întrucât arbitrul central le-a anulat primele două goluri, care erau perfect valabile. Mexicanul Giovani Dos Santos a înscris în prima repriză două goluri valabile, anulate însă de centralul columbian Wilmar Roldan. În minutul 11, Giovani Dos Santos a înscris din 6 metri, dar centralul a acordat ofsaid, la semnalizarea asistentului. Situaţia s-a repetat în minutul 30. Mexicanul Dos Santos a marcat cu capul din 3 metri, dar arbitrul a acordat din nou greşit ofsaid. Mingea a fost trimisă din corner şi deviată de un jucător camerunez, amănunt neobservat de brigada din Columbia. Atacantul Peralta a adus victoria pentru echipa lui Miguel Herrera, printr-un gol marcat în minutul 61.

Meciul cu numărul trei a fost disputat de Spania, campioana mondială și Olanda. Tot din cauza arbitrajului, primul gol al partidei a fost marcat dintr-un penalty inexistent. Italianul Nicola Rizzoli a acordat în minutul 26, un penalty Spaniei, după ce Diego Costa a scăpat spre poartă după o pasă a lui Xavi, a fost jenat de De Vrij şi a căzut în careu. Fundaşul olandez nu pare să-l atingă pe Costa, deşi a fost păcălit de driblingul atacantului. Echipa lui Van Gaal a egalat printr-un gol senzaţional marcat de Van Persie pe finalul primei reprize.

Cu un astfel de arbitraj în primele trei meciuri, Mondialul de Fotbal din Brazilia are toate șansele să iște un scandal monstru dacă gafele arbitrilor vor continua și în alte partide.

Rezultate în primele trei meciuri la Mondiale:

1. Brazilia – Croația  – 3-1 – arbitru – Yuichi Nishimura

2. Mexic – Camerun – 1-0 –  arbitru – Wilmar Roldan

3. Spania – Olanda  1-5 – arbitru – Nicola Rizzoli

>