Breaking news

Arădenii au parte de o cafenea unică în România şi chiar în lume

O cafenea unică în România s-a deschis de curând la Arad. Pasiunea pentru flori şi artă a lui Florin Selegean, a făcut ca la Arad să se nască Maison D’Art, prima cafenea florărie din ţară şi chiar din Europa.

cafenea florarie aradFlorin Selegean a avut inspirata idee de a deschide o altfel de cafenea, ceva nemaintâlinit în România. Un loc unde să vii cu drag pentru a cumpăra flori pentru cei dragi dar în acelaşi timp să poţi servi în tihnă o cafea, un ceai, sau o limonadă, ca şi când ai fi într-o grădină plină de flori.

Pentru că iubeşte florile şi de-o potrivă arta, Florin şi-a botezat cafeneaua-florărie: Maison D’Art.


„Un prim imbold a fost dorinţa de a reveni acasă, apoi de a reuşi să fac ceva pe cont propriu şi poate cel mai mult m-a motivat dorinţa de a mă trezi dimineaţa şi a merge cu drag la muncă. Pentru mine este destul de important ca orele petrecute la muncă să fie într-un mediu relaxant, în care să-mi pot fructifica la cote maxime imaginatia, să-mi ofere libertatea de a crea, pentru că din libertatea de creaţie se nasc lucruri deosebite. Prin acest proiect doresc să ofer o nouă viziune asupra florilor, să facem din flori artă. Să-i ajutăm pe clenţi să iasă din anumite clişee şi tipare, pentru că şi legat de flori, societatea noastră are tot felul de superstiţii şi reţineri în a folosi anumite flori la anumite evenimente. Un alt aspect ar fi modul de relaţionare cu clienţii. Încerc să aflu câte ceva despre ei înainte de a le oferi un buchet sau de a le face o recomandare. Pentru că un buchet trebuie întotdeauna să ducă cu el un mesaj, să reflecte personalitatea celui care îl oferă sau celui căruia îi este oferit. Încerc să creez buchete cu personalitate, buchete care să spună mai mult decât o mie de cuvinte, iar prin partea de cafenea am încercat să creez un mediu confortabil, relaxant în care aşteptarea pentru un buchet să fie o plăcere„, a declarat Florin Selegean pentru exclusivNEWS.ro.ceasca cafea floare

Cafeneaua 2 în 1, situată pe strada Mihai Eminescu la Nr. 8, în municipiul Arad, este locul potrivit pentru cei ce vor să soarbă o ceaşcă de cafea în linişte, alături de persoana iubită, iar la final puteţi pleca acasă şi cu un buchet de flori.

Cafeneaua-florărire poate fi rezervată şi pentru evenimente speciale, precum onomastică, aniversare, reuniune cu prietenii, însă capacitatea maximă este de 40 de persoane.

Florin Selegean îşi propune ca prin Maison d’Art să-i pată ajuta pe tinerii artişti, scriitori, compozitori cu un spaţiu în care să poată expune lucrări, lansa cărţi sau desfăşura orice altă activitate artistică sau culturală fără costuri suplimentare.

florarieÎn  ceea ce priveşte florărira, ca şi servicii, oferă o gamă cât mai variată de la buchete pentru diferite ocazii, buchete de mireasă, décor pentru nunţi, botezuri, décor pentru vitrine.

Pictorița arădeană Alice-Catrinel Pușcașu a contribuit la decorarea cafenelei cu picturi murale în interior.

Cafeneaua Maison D’Art vă aştepată să-i treceţi pragul în fiecare zi de luni până vineri de la ora 9 dimineaţa până la ora 22.00, iar sâmbăta de la ora 10.00 la ora 18.00.

Mai multe informaţii despre cafeneaua – florărire puţeţi obţine vizitând pagina de Facebook.

cafenea