Breaking news

Arabii construeisc cel mai scump stadion din lume. 2 miliarde de dolari vor investi în Arena Sports City din Doha

Cel mai scump stadion din lume se va construi la Doha în Qatar. Numai puți de 2 miliarde de dolari vor investi arabii pentru modernizarea arenei Sports City din Doha, ce va găzdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale la fotbal din 2022.

stadion-dohaLucrările de modernizare a arenei cuprind mărirea capacităţii de la 46.800 la 65.000 de locuri cât și introducerea unui sistem de răcice a aerului. Arena va fi cea mai flexibilă şi sofisticată din punct de vedere tehnologic, dar şi cea mai „prietenoasă” arenă cu mediul înconjurător pe care lumea a văzut-o.

Cea ma mare parte a banilor va fi cheltuită pentru implementarea sistemului de răcire a aerului. Potrivit proiectanţilor, aerul rece va fi pompat la nivelul gleznelor şi al gâtului pe fiecare rând de scaune şi va coborâ până la nivelul gazonului asigurând astfel un confort maxim al fanilor şi jucătorilor.

Stadionul va avea forma unui cort de beduin și va fi dotat cu un acoperiș parțial retractabil, gazon retractabil și tribune transformabile.

Costurile ridicate sunt cauzate de faptul că acesta este mai mult decât un stadion. Este un mall, care include un hotel, o clădire de birouri şi o clădire pentru presă.

Toate cele 12 arene din Qatar ce vor găzdui meciurile Cupei Mondiale din 2022,  vor utiliza tehnologii de răcire fără emisii de carbon.