Breaking news

Aquila înregistrează un profit net de 64 milioane lei la finalul trimestrului trei, în creștere cu 47% față de aceeași perioadă din 2021

Aquila, liderul de soluții integrate de distribuție, logistică și transport din FMCG, a înregistrat un profit net de 64 milioane de lei la 30 septembrie 2022, în creștere cu 47% (20 milioane lei) față de rezultatul înregistrat în trimestrul al treilea al anului trecut. Achiziția companiei Trigor, din prima jumătate a anului 2021, a contribuit cu 2,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, conform rezultatelor financiare consolidate.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere consistentă în trimestrul al treilea al anului și au atins 1,543 miliarde de lei, cu un avans de aproximativ 164 milioane de lei față de perioada ianuarie-septembrie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din activitatea de distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 36 milioane de lei, în același interval.

„Continuăm evoluția pozitivă, cu un nou trimestru de creștere și marje îmbunătățite, deși  activăm, în continuare, într-un context imprevizibil al pieței, cu influențe macroeconomice și geopolitice care aduc accente de instabilitate. Veniturile din distribuție au avut un avans de 12% în primele nouă luni, determinat în principal de creșterea organică a acestei linii de business. Canalele Horeca și GasStation au înregistrat creșteri substanțiale, de 32%, respectiv 14%, iar consolidarea Trigor a contribuit cu un plus de 3%. Veniturile din servicii complementare de logistică și de transport au crescut cu 3%, respectiv 16%, odată cu alinierea tarifelor la contextul pieței”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Marja brută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 59 milioane de lei, cu un avans de două puncte procentuale, în comparație cu rezultatul din septembrie 2021.

Versiunea integrală a Raportului privind rezultatele financiare aferente celui de-al treilea trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibilă pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, secțiunea Rapoarte și Prezentări, și pe site-ul Bursei de Valori București, începând cu 15.11.2022.

***

Despre Aquila

Fondată în 1994 și cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajați, Aquila este unul din liderii pieței de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creștere cu 30% față de 2020. Mai multe informații sunt disponibile la www.aquila.ro.

>