APU AMD Seria A, calea spre o nouă eră în procesare

Oferind o experinţă de calcul cu adevărat excepţională pentru segmentul de consumer, atât pentru notebook-uri cât şi pentru desktop-uri, noul APU AMD Seria A aduce grafică HD de excepţie, performanţe ridicate şi peste 10.5 ore de funcţionare a bateriei.

AMD SERIA ANoua gamă de APU-uri AMD serie A combină pe un singur chip până la patru procesoare x86 cu o grafică integrată puternică, compatibilă DirectX®11, împreună cu maxim 400 de nuclee Radeon™ ce oferă procesare video HD dedicată. Noile APU-uri oferă capabilităţi avansate cum ar fi interfaţa de interpretare a gesturilor, suport multi-monitor, divertisment 3D şi stabilizare a imaginii în timp real.

APU-urile AMD din seria A (nume de cod “Llano”) sunt în curs de livrare, fiind programate la vânzare începând cu cel de al doilea trimestru din 2011 în peste 150 de notebook-uri si PC-uri desktop oferite de la integratori. Oferind capabilităţi superioare de procesare pentru filme HD, redare 3D şi sarcini de lucru intensive, într-o singur de procesor, APU-ul AMD din seria A oferă dezvoltatorilor de software o putere şi un potenţial fără precedent într-un pachet mai compact ca niciodată.

Unităţile AMD APU din seria A oferă acea puterea ce se potriveşte cu modul în care utilizatorul foloseşte PC-ul: toată ziua – fără a sacrifica perfomanţele. Oferind o baterie cu o durată de viaţă de peste 10.5 ore de funcţionare – o creştere cu 50% în comparaţie cu platformele mainstream AMD din 2010 – utilizatorii îşi pot termina munca sau se pot delecta cu mai multe filme HD cu o singură încărcare a bateriei. În plus, capabilitatea AMD de a activa una dintre cele doua placi grafice alternativ, optimizează viaţa bateriei pe PC-urile ce deţin o soluţie grafică AMD duală, monitorizând în mod inteligent nivelul de putere pe APU şi pe GPU-ul din grafica AMD Radeon™ dedicată.

Introdusă odată cu noul APU AMD din seria A este şi nouă caracteristică, denumită AMD Steady Video, concepută să stabilizeze imaginea video în timpul redării.

Fiecare PC construit cu un APU AMD din seria A aduce o experinţă HD de excepţie prin oferirea unei grafice discrete cu suport DirectX® 11, pentru modele disponibile la aproape orice nivel de preţ. Doar unităţile AMD Fusion APU oferă tehnologia AMD Dual Graphics, cu o creştere de performanţă de 75%, atunci când sunt cuplate cu o placă grafică discretă AMD Radeon™.

Utilizatorii folosesc acum mai mult ca niciodată PC-ul – fie pentru muncă, fie pentru joacă – iar prin intermediul noului APU AMD din seria A, chiar şi notebook-urile pot tine pasul cu cerinţele lor, oferind o procesare paralelă de top.  Cu până la 400 gigaflops pentru notebook-uri şi până la 500 gigaflops pentru desktop-uri, APU-ul AMD din seria A asigură utilizatorul că deţine toată puterea necesară pentru a manevra cele mai pretenţioase aplicaţii, precum procesarea video şi foto, recunoastere faciala si a gesturilor şi diverse scenarii multitasking. Pentru mediile cele mai provocatoare, APU-ul AMD Fusion din seria A oferă tehnologia AMD Turbo Core, tehnologie ce optimizează şi creşte performanţele CPU-ului şi a GPU-ului la nivele eficiente de putere în funcţie de aplicaţia care rulează.

>