Breaking news

Aproximativ 1,8 milioane de români s-au uitat vineri la X Factor

Antena 1 a înregistrat vineri seară, cea mai mare audiență a audițiilor  X Factor România 2014. Aproximativ 1,8 milioane de români s-au uitat la concursul muzical, jurizat de Delia, Ștefan Bănică și Horia Brenciu.

concurenti x factor 2014Doar două ediţii de audiţii îi mai despart pe telespectatori de următoarea etapă a super show-ului serilor de vineri, de la Antena 1, „X Factor”, iar aseară muzica a răsunat din nou pe scena concursului, o nouă serie de concurenţi dând totul pentru a demonstra că au factorul X în sânge. Cea de-a opta ediţie din acest sezon a avut o mulţime de momente inedite, vesele sau de-a dreptul hilare, spre amuzamentul juraţilor, publicului şi al telespectatorilor. Emisiunea de la Antena 1 difuzată între 20.29-23.20 a fost urmărită în minutul de aur de la 22.18 de 1.772.000 de români.

Diana Chiriac a deschis seara „X Factor” cu un moment care a reuşit doar să îi uimească pe cei trei juraţi. „Eşti primul concurent care a cântat în zece tonalităţi diferite în doar trei secunde. N-am crezut vreodată că se poate!”, i-a spus diva Delia, în vreme ce Ştefan a dus totul înspre glumă: „N-ai avut nicio treabă cu cântatul. Ca şi cum ai fi un câine care se căzneşte să facă un ou!”. Horia Brenciu i-a atras însă atenţia: „Cred că tu ai fi potrivită ca prezentator meteo, arta are multe căi, dar muzica nu e una dintre ele!”.

Prezentatoarea tv din Chişinău, Kătălina Rusu, i-a cucerit în schimb pe cei doi domni din juriu, cu o interpretare frumoasă a melodiei „Listen”. Tânara merge mai departe cu doi de „DA”, în vreme ce Laura Gherescu, solista de 27 de ani din Bucureşti a fost prima concurentă a serii care a primit trei de „Da”. Ana Morari îşi continuă şi ea parcursul la „X Factor”, tânara solistă a Operei din Chişinău aducând energia şi voia bună pe scena concursului.

Adrian Daniel Popescu, un tânăr bucătar de doar 23 de ani, din Craiova, a câştigat respectul juraţilor încă din momentul în care le-a mărturisit adevăratul motiv pentru care a decis să participe la acest concurs. Adrian a pregătit o melodie în cinstea fondatorului trupei lor, care s-a stins mult prea repede din viaţă. Alături de colegii de trupă, care din păcate nu au putut să îi fie alături, Adrian a susţinut şi o campanie împotriva teribilismului l-a volan. Mesajul tânărului i-a emoţionat pe juraţi: „M-a emoţionat gestul tău. Şi eu am avut un amic, care s-a dus mult prea devreme dintre noi. Primul toboşar cu care am cântat în viaţa mea, când aveam 15 ani. Gestul pe care l-ai făcut e mai important ca participarea ta la <<X Factor>>”, i-a spus rock-starul Bănică. Adrian Merge mai departe cu doi de „Da”.

Seara nu a fost la fel de frumoasă şi pentru Mihai Marian Răduinea, momentul său nereuşind să îi convingă pe juraţi. „Michael Jackson şi mort dacă ar fi cântat, era o atitudine”, i-a spus rock-starul de la „X Factor”. Tânăra arhitectă Maria Cojocaru a primit în schimb trei de „Da” pentru interpretarea impecabilă a unei melodii din repertoriul cântăreţei Eta James.

Jurnalista Andreea Lupescu i-a uimit pe juraţi cu look-ul său. Andreea le-a spus că povestea părului verde a început dintr-o joacă, dar de mai bine de şapte ani nu a mai renunţat la această culoare de păr, care se pare că îi poartă noroc. Acesta a fost momentul în care echipa din backstage, alături de gaşca de susţinătoare ale Andreei, şi-au făcut apariţia pe scenă, şi nu oricum. Publicul a putut admira un Răzvan Simion cu păr multicolor şi un Dani Oţil purtând perucă roşie. Ba mai mult, haioşii matinali i-au aruncat şi o provocare rock-starului Bănică: „Cine dă azi nu, la <<X Factor>>, poartă peruca roşie”, moment în care Ştefan l-a invitat pe Dani în locul lui, în fotoliul de jurat, pentru că „Nu am să port peruca roşie”, i-a spus juratul, care i-a dat „Da” tinerei concurente.

Şi în acest an, mai multe trupe şi-au încercat norocul la „X Factor”. Primii curajoşi ai serii au fost cei doi fraţi din grupul Dady, însă nu au reuşit să demontreze că se pot susţine ca trupă. Parcusul la „X Factor” s-a terminat repede şi pentru trupa ADC, surorile din Botoşani nealegându-şi corect stilul muzical. „Am ascultat ceva AC/DC la viaţa mea, dar interpretare ca a voastră n-am mai auzit niciodată. A fost ca şi cum grupul Bambi cânta rock. Trebuie să vă găsiţi un alt gen muzical”, le-a spus Ştefan Bănică.

Primul grup care a spart gheaţa în concurs, format din fraţii Diana şi Andrei Liţă, din Iaşi, i-au rugat pe juraţi să-i ajute cu găsirea unui nume. Cei doi tineri merg mai departe în concurs sub numele de Liţă Chiţălău.

Mircea Steriu, concurentul de doar 18 ani, din Bucureşti le-a oferit juraţilor o lecţie de ambiţie şi perseverenţă. În urmă cu puţin timp, tânărul cântărea peste o sută de kilograme, când şi-a dat seama că viaţa lui nu poate continua aşa. Mircea a luat o decizie radicală şi a trecut la fapte, iar rezultatul a fost unul remarcabil: în doar două luni şi jumătate a slăbit mai bine de 35 de kilograme. Mărturisirea concurentului a stârnit şicane între juraţi, rock-starul Bănică neratând ocazia de a-i spune colegului său, Brenciu: Horia, vezi că se poate?”, moment în care juratul a ripostat:Pe mine nu mă interesează câte kilograme pui sau dai jos, tu, prin ceea ce faci, trebuie să ridici publicul în picioare”, i-a spus showmanul de la „X Factor”.

Următorul concurent, Ciprian Surugiu, l-a readus pe Elvis pe scena de la „X Factor”, moment în care Ştefan a povestit: „Am văzut o parte din Elvis şi mă bucur, a fost idolul copilăriei mele. Elvis mi-a dat cam tot ce am acum, dar am luat de la el tot ce mi-a folosit şi m-am dus pe drumul meu. Acum am ajuns să am peste 100 de piese ale mele şi acolo nu mai e Elvis, sunt eu!”, motivând totodată faptul că de la „X Factor” oamenii aşteaptă concurenţi originali, nu copii ale marilor artişti ai lumii. Chiar dacă pe Ştefan nu l-a convins, Ciprian merge mai departe cu doi de „Da”.

Pentru Savu Stelian, în schimb, seara nu a fost la fel de veselă. Tânărul de 24 de ani din Braşov mai are o şansă în concurs anul viitor. Scena de la „X Factor” a prins culoare în momentul în care următoarea concurentă a păşit la braţul tatălui ei. Tânăra de doar 16 ani, din Italia, nu vorbeşte româneşte, iar tatăl său, român plecat în 91 din ţară, a adus-o acum pentru prima oară în ţară. Elena Araveicei a interpretat impecabil o melodie a Aliciei Keys, aducând zâmbetul pe buzele juraţilor: „Eşti exact ce căutăm”, i-a spus Delia, în vreme ce Bănică a completat: „Caut de câteva zile o voce puternică. M-ai făcut fericit azi şi îţi mulţumesc!”.

Carmencita Lungu, subofiţelul MAI din Giurgiu a readus muzica românească pe scena de la „X Factor”, interpretând melodia „Poate eu, poate tu”. După mai bine de 20 de ani de când a abandonat muzica, Carmencita i-a emoţionat pe juraţi, care i-au acordat aseară trei de „Da”. Nu acelaşi lucru s-a putut spune şi despre următorii trei concurenţi, Ana Maria Văduva, Stanislav Ghibas sau Alina Veronica Mihai, pentru care parcursul la „X Factor” s-a încheiat aseară.

Say Ufuk Ghenghis, concurentul de origine româno-turcă-arabă le-a povestit juraţilor că viaţa l-a încercat din greu. Abandonat de mamă la doar 5 zile, a fost crescut cu mari greutăţi de către bunici, pentru care vrea să lupte toată viaţa, ca să îi răsplătească. Tatăl său a murit şi el când Say avea doar şase ani, iar necazurile nu s-au oprit aici: a suferit şi o operaţie în urma căreia i-au fost afectate corzile vocale, ba chiar exista riscul să nu mai poată vorbi niciodată. Cu mari probleme de dicţie, poate şi din cauza faptului că are limba despicată, Say a ştiut exact ce melodie să-şi aleagă, pentru a le câştiga inimile juraţilor, care cu greu şi-au putut stăpâni lacrimile. „M-ai emoţionat pentru că în ciuda acestui defect de vorbire pe care îl ai, ai ştiut să îţi alegi repertoriul şi mi-ai transmis o stare. Nu mă aşteptam. M-ai surprins…Nu ai cântat perfect, dar a fost mai importantă starea pe care mi-ai indus-o”, i-a mărturisit rock-starul Bănică, în vreme ce Delia i-a spus: „Ai un timbru de îngeraş”. Acesta a fost momentul în care Say a fugit către jurată, a îmbrăţisat-o şi i-a furat un pupic. Say a primit aseară trei de „Da” din partea juraţilor „X Factor”.

A urmat apoi o mărturisire stranie din partea showmanului Horia Brenciu: „Doamnelor şi domnilor, o veste proastă pentru fanii emisiunii <<Neatza cu Răzvan şi Dani>>. Toată echipa demisionează, un singur om îi va înlocui pe toţi!”. Totul a pornit de la prestaţia lui Mihai Cuciureanu, un tânăr de 30 de ani, din  Botoşani, care a venit la „X Factor” mai mult pentru a le demonstra juraţilor că are veleităţi de prezentator. Acesta a fost momentul în care Horia a început să glumească cu bunii săi prieteni, Răzvan şi Dani: „Băieţi, voi faceţi emisiunea asta de ani şi ani de zile, mă gândeam că e nevoie de o împrospătare la un moment dat”. Haioşii matinali au intrat imediat în jocul showmanului de la „X Factor” şi l-au supus pe Mihai la tot felul de probe, într-un timp foarte scurt. În mai puţin de un minut, Mihai a fost rând pe rând prezentator meteo, horoscop, a făcut o pasă cu bucătarul Vlăduţ, a prezentat următorul invitat, culmea, Horia Brenciu şi l-a şi imitat pe acesta cântând, spre deliciul întregii săli. Concluzia a venit prompt din partea lui Ştefan Bănică: „Orice se poate, în afară de <<X Factor>>”.

Seara s-a încheiat în forţă cu prestaţia unei alte prezentatoare tv din Chişinău. Stela Boţan i-a convins pe juraţi că locul ei este în concurs:  „Vocea ta a triumfat de fiecare dată, a fost plină de emoţie, indiferent ce notă lua. Le spunem de multe ori concurenţilor că nu şi-au ales piesa potrivită. Tu nu cred că puteai alege alta mai potrivită”, i-a mărturisit Horia, în vreme ce Ştefan Bănică a completat: „Am avut senzaţia că te grăbeşti la început, dar apoi a apărut lumina în ochi. Mă ridic în picioare să te aplaud, ai cântat excepţional. Bravo!”. Săptămâna viitoare, noi concurenţi le dau întâlnire juraţilor, dar şi telespectatorilor, în faţa micilor ecrane, vineri, de la 20:30, la Antena 1.