Breaking news

Aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiuni, vor fi demolate

În anul 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiunile turistice.

Toate clădirile care au fost construite ilegal în ultimii ani în staţiunile turistice din România vor fi puse la pământ. Proprietarii clădirilor construite ilegal, vor fi obligaţi să suporte costul demolărilor.

Printre clădirile care vor fi demolate începând cu luna ianuarie se numără câteva hoteluri, dar şi terase, grădini de vară, restaurante şi cluburi.

Cele mai multe clădiri ce urmează a fi demolate sunt pe litoral, iar pe locul doi în topul staţiunilor în care s-a construit ilegal se numără Băile Herculane.

Înainte de a începe procedura de demolare, proprietarul primeşte iniţial somaţii pentru a o demola singur. Dacă acest lucru nu se întâmplă, construcţia va fi demolată de MDRT, din fonduri proprii. După care ministerul trimite factura proprietarilor, şi dacă aceştia nu o plătesc, sunt daţi în judecată.

Campania demolărilor a început în 27 decembrie 2011 cu Hotelul Histria din Mamaia. Demolarea a fost reluată marţi şi va continua până când întreaga clădire ridicată ilegal va fi pusă la pământ.