Breaking news

Aplaudacii lui Băsescu plătiți regește la TVR Info

Ioana Lupea și Mircea Marian, realizatorii și moderatorii emisiunii ”Foc încrucișat” de la TVR Info, sunt plătiți cu sume enorme pentru a-i face propagandă lui Băsescu și Partidului Democrat Liberal.

Informația a ieșit la iveală după ce senatorul PSD, Lia Olguța Vasilescu a publicat pe blogul său stenograma ședinței Consiliului de Administrație al TVR din data de 29 noiembrie 2011.

În cadrul ședinței, Lucia Hossu Longin era siderată de faptul că Ioana Lupea este pltăită cu 100 de milioane de lei veci pe lună pentru a realiza emisiuni la TVR Info, iar colegul său, Mircea Marian cu circa 60 milioane lei lunar.

Informația a fost confirmată duminică seară de Lucia Hossu Longin, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al TVR, Lucia Hossu Longin l-a contrazis pe președintele SRTV Alexandru Lăzescu, spunând că prin externalizarea producțiilor și angajarea de colaboratori se reduc cheluielile.

Lucia Hossu Longin a dat exemplu pe Ioana Lupea și Mircea Marian care au fost aduși de la Evenimentul Zilei la TVR Info și unde sunt plătiți regește în comparație cu alți profesioniști din TVR.

Iată discuția dintre Lucia Hossu Longin și Alexandru Lăzescu din cadrul ședinței Consiliului de Administrație al TVR:

Lucia Hossu Longin: Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire.

Alexandru Mihai Lăzescu: Acum, dacă intrăm în discuţia asta, este complicat. Să ştiţi că eu, de multe ori am şi eu probleme în felul în care se tratează subiectele, dar nu intervin.

Lucia Hossu Longin: Nu este vorba de a interveni în modul de concepţie, este vorba de a i se da bani unui om care îmi aduce rating, care este frumos, care este deştept, care este profesionist. Ori niciun din aceste criterii nu le îndeplinesc băieţii ăia şi le dăm salarii uriaşe. Aici este problema. Eu sunt sigură că vor zbura tot realizatorii Televiziunii Române şi vor rămâne aceste figuri aduse de doi ani de zile, care nu întotdeauna ne onorează.

Salariile astronomice plătite celor doi pupinbăsiști vin în contextul în care Televiziunea Română este înglobată în datorii, care se ridică la 100 de milioane de euro.

>