Breaking news

Apeleaza la profesionistii Maxstil cosuri de fum pentru siguranta si confort!

 

Orice casa care dispune de un sistem de incalzire prin ardere necesita un cos de fum prin care sa elimine reziduurile si fumul. Cosurile de fum in Romania sunt reglementate de legi stricte la  fel ca in orice alta tara civilizata din lume. Profesionistii Maxstil cosuri de fum ofera servicii si produse de cea mai buna calitate  la preturi foarte avantajoase.

Cosurile Maxstil sunt de 3 tipuri:

– Cosuri de fum inox dublu izolat;

– Cosuri de fum inox si tabla zincata izolat;

– Cosuri de fum inox simplu neizolat.

Functia principala a cosului de fum este de a indrepta fumul departe de soba si afara din casa. Cu toate acestea, nu este singura functie a cosului de fum, deoarece trebuie sa:

-Va asigurati ca este aspirat suficient aer in soba pentru ca focul sa arda curat.

-Indepartati fumul pentru a evita fumul si mirosul din vecinatate.

Pe masura ce zilele si noptile se racesc, probabil ca veti fi tentati sa porniti un foc in semineu. Asigurati-va ca toate aspectele semineului sunt in forma maxima si curate pentru a va asigura siguranta. Nu ar trebui sa faceti niciodata focul intr-un semineu infundat. Acest lucru este valabil atat pentru semineele pe gaz, cat si pentru semineele cu lemne, indiferent daca este acasa sau in alta locatie.

Ce aspecte ale cosului de fum trebuie luate in considerare?

Localizati obstacolele: La fel ca jgheaburile de ploaie, cosurile de fum sunt, de asemenea, susceptible la infundari. Majoritatea problemelor se datoreaza resturilor de copaci blocate, cum ar fi frunzele, ramurile si cuiburile pasarilor si animalelor. Cuiburile pasarilor si ale animalelor sunt construite de obicei in lunile de primavara si vara si, in functie de locul in care locuiti, asta poate insemna veverite, lilieci, pasari sau orice numar de specii de insecte. Nu doriti sa mergeti sa aprindeti un foc doar pentru a afla rapid ca fumul este blocat de un cuib sau de o gramada de frunze. Ati putea provoca un incendiu, puteti fi expus la monoxid de carbon sau va puteti regasi cu fum inapoi in casa.

Reduceti riscul unui incendiu: Angajarea unui cos profesionist pentru a va curata si inspecta cosul este o miscare inteligenta si sigura. In afara de obstacolele din interiorul cosului de fum, trebuie sa fiti, de asemenea, atenti la creozot, care este o substanta intunecata, asemanatoare gudronului, care se lipeste de peretii cosurilor de fum. Creozotul este un compus extrem de inflamabil care se formeaza atunci cand lemnul arde – lemnul moale si lemnul neasezonat sunt cei mai mari vinovati. Deoarece aceasta este principala cauza a incendiilor de casa si a incendiilor de cos, apelati un expert pentru a va curata cosul de fum inainte de inceperea iernii.

Imbunatatiti eficienta: un semineu este la fel de eficient pe cat este de curat. Deci, in timp ce s-ar putea sa va folositi semineul pentru a economisi bani la facturile de incalzire, caldura produsa ar putea sa nu fie de fapt atat de buna si de calda pe cat ar putea fi. Inainte de a arde lemne in semineu in acest sezon rece, curatati semineul si inspectati toate componentele.

S-ar putea sa fie necesare reparatii ale cosului de fum: daca tehnicianul  de cos de fum gaseste o problema cu semineul, va trebui reparat inainte de al putea folosi in siguranta. Trebuie avut in vedere faptul ca unele reparatii nu pot fi facute la fel de repede ca altele. Unele reparatii ar putea dura, iar a astepta pana la iarna pentru un profesionist inseamna ca timpul petrecut in asteptarea reparatiilor se va reduce in timpul pe care il veti folosi pentru a va folosi semineul. De asemenea, cu cat semineul si cosul de fum sunt mai vechi, cu atat este mai important ca intregul sistem sa fie inspectat, curatat si intretinut in fiecare an.

Programele companiilor de curatare a cosurilor de fum se umple rapid: oamenilor le place sa-si foloseasca semineele in timpul iernii, ceea ce inseamna ca aceasta este si perioada anului in care majoritatea proprietarilor isi dau seama ca exista o problema. Daca asteptati pana cand iarna incepe sa stabileasca o intalnire cu un profesionist in curatarea cosului de fum, ati putea fi in asteptare lunga.

Folosind gama de cosuri de fum de la Maxstil este putin probabil ca cosul sa se infunde sau sa provoace vreun incendiu.

Cosurile cu captuseli din otel inoxidabil ajuta la prevenirea mortarului lipsa sau a placilor crapate care se gasesc adesea in hornurile care nu au o captuseala sau au o captuseala din tigla de lut. Lipsa mortarului sau a placilor sparte poate permite fumului si gazelor nocive sa patrunda in pod si in spatiul de locuit.

Puteti monta izolatie in jurul captuselii pentru a impiedica formarea creozotului, ceea ce poate duce la incendiul cosului de fum.

Izolatia scade fluxurile descendente frigide din interiorul cosului de fum atunci cand nu va folositi semineul. In acest fel, puteti inca sa va incalziti, chiar si atunci cand semineul nu este utilizat.

Captuselile din otel inoxidabil ajuta la prevenirea mortarului lipsa sau a placilor crapate care se gasesc adesea in hornurile care nu au o captuseala sau au o captuseala din tigla de lut. Lipsa mortarului sau a placilor sparte poate permite fumului si gazelor nocive sa patrunda in pod si in spatiul de locuit.

Puteti monta izolatie in jurul captuselii pentru a impiedica formarea creozotului, ceea ce poate duce la incendiul cosului de fum.

Izolatia scade fluxurile descendente frigide din interiorul cosului de fum atunci cand nu va folositi semineul. In acest fel, puteti inca sa va incalziti chiar si atunci cand semineul nu este utilizat.