Breaking news

Administrația Prezidențială a dat 10.000 euro pe un aparat foto

În plină campanie de tăiri salariale și de pensii, Adminsitrația Prezidențială a achizitionat un aparat foto performant pe care a dat numai puțind e 10,000 de euro, conform ziarului Puterea.

traian-basescu1În timp ce pensionarilor le scad veniturile, ca să nu mai vorbim de bugetari şi de alte categorii de angajaţi, Administraţia Prezidenţială a găsit resurse, financiare desigur, pentru a păşi cu bine, la propriu, peste greutăţile de zi cu zi. Preşuri din fibră de cocos pentru şters picioarele, pentru care Administraţia Prezidenţială a alocat suma de 310 lei, adică 74,71 euro, 30 de “perii  de  unghii  cu  montură de lemn cu fire pe ambele părţi”, în valoare de aproape 1.000 de euro, adică 31,932.7 lei, 50 de doze de “odorizant Glade pentru priză, antitabac”, dar şi 300 de perechi de mănuşi din cauciuc pentru menaj, mărimile L şi M, sunt doar o parte dintre achiziţiile necesare bunei funcţionări a Administraţiei.

Şi, pentru a ieşi în lume cu capul sus, Preşedinţia are nevoie de un aparat foto performant, pentru poze oficiale, pentru care este dispusă să plătească peste 40.000 de lei.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a ţinut să dea explicaţiile necesare.

Aparatul foto nu este pentru pozele de familie a preşedintelui Traian Băsescu. Sunt pentru a putea furniza presei române fotografii de la întâlnirile oficiale ale şefului statului“, a explicat Turcan.

>