Breaking news

Anual, România importă din Germania 11.000 de tone de carne de pui cu antibiotice

Potrivit unei anchete realizate de Protecţia Consumatorilor din Germania, a reieşit faptul că 96% din puii de carne crescuţi în această ţară sunt injectaţi cu antibiotice.

Deşi legea din Germania prevede ca doar animalele bolnave să fie tratate cu antibiotice, în realitate toţi puii de carne sunt injectaţi pentru a le stimula creşterea.

În urma acestui control, autorităţile gemane au promis că vor înăspri controalele la fermele de pui.

Între timp, România importă anual din Germania mai bine de 11.000 de tone de carne de pui.

Preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, a declarat că România importă circa 80.000 de tone de carne de pui din străinătate şi exportă circa 50.000 – 60.000 de tone.

Asociaţia Germană a Fermierilor a iniţiat un proiect prin care intenţionează să reducă cu 30% antibioticele administrate puilor în următorii 5 ani.

Oficialii germani spun că putem consuma fără restricţii carnea de pui cu antibiotice, pe motiv că nu ar provoca niciun fel de reacţie adversă.