Breaking news

Antrenorii loturilor naționale vor avea salarii uriașe în 2014

Ministrul Nicolae Bănicioiu a anunțat duminică, la bilanţul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru anul 2013, că de la anul un antrenor național va primi și 7200 lei lunar.

octavian bellu - gimnastePe final de an, antrenorii, tehnicienii și sportivii de la loturile naționale au primit vești bune din partea Ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. De la anul vor încasa prime de ot direct de la minister. Cuantumul acestora este unul considerabil.

Vă anunţ cu bucurie că Hotărârea de Guvern 888/2013, am introdus noţiunea de antrenor naţional şi alte măsuri aşteptate de sportivi şi de mişcarea sportivă din România de peste 20 de ani. Marea noastră problemă era că până acum nu puteam plăti antrenorii naţionali şi nici sportivii loturilor naţionale. Practic noi nu încurajam decât pe cei care se lăsau de sport, şi nu pe cei care îşi doreau să practice. Este foarte bine că apreciem performanţa, dar important este să încurajăm şi pe cei care sunt încă în activitate. Am acordat indemnizaţie pentru antrenor naţional prin Ordin de Ministru, iar banii vor ajunge în cuantum de 4 indemnizaţii pentru sportivii care îi antrenează, putând atinge suma de 7200 lei/lunar, neimpozabili. Antrenorii naţionali care vor fi recompensaţi în anul 2013, vor fi cei care au obţinut locurile 1-6 la Londra. Aceste indemnizaţii vor fi acordate începând în  luna aceasta. Pentru 2014 vom lua în considerare Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Colectivul tehnic, cel care îşi aduce aportul la reuşită în competiţii, va primi o indemnizaţie în cumul de 150% din suma primită de antrenorul naţional”, a declarat Nicolae Bănicioiu.


Ministrul a mai precizat faptul că: Este pentru prima dată în istorie, după anul 1990, când în sport avem un act normativ privind acestă indemnizaţie, prima oară când un antrenor este remunerat pentru performanţă. Pentru sportivi, indemnizaţia va fi echivalentul indemnizaţiei de merit acordată de Academia Română, în cunatum de 1800 lei/lună. Sportivii primeau indemizaţii pe perioade scurte, de acum va fi lunară.

Banii alocați pentru indemnizații în 2014, sunt din fonduri poprii ale Ministerului Tineretului și Sportului.