Breaking news

Antonio Banderas, ambasador al bunăvoinţei pentru ONU

Actorul spaniol Antonia Banderas a fost numit ambasador al bunăvoinţei din partea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) pentru eforturile constante pe care el le-a întreprins în lupta împotriva sărăciei.

Antonio_BanderasReprezentanţii UNDP consideră că Antonio Banderas se va folosi de celebritatea de care se bucură pe plan mondial pentru a atrage atenţia asupra Millenium Development Goals (MDG), un set de obiective trasate de ONU, care au scopul de a reduce cu 50% sărăcia pe plan mondial până în 2015, prin combaterea bolilor, a foametei, a analfabetismului, a poluării şi a discriminării împotriva femeilor.

Printre ceilalţi ambasadori ai bunăvoinţei UNDP se află jucătoarea de tenis Maria Sharapova, actriţa japoneză Misako Kono şi prinţul Haakon Magnus al Norvegiei.

Antonio Banderas este căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith din 1996, cu care are o fiică în vârstă de 12 ani. El a fost inclus celebra revistă Empire în topul celor mai sexy 50 de actori din istoria cinematografiei şi este posesor al unei stele pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood. Banderas este cunoscut pentru roluri precum cele din filmele „Interviu cu un vampir”, „Philadelphia”, „Masca lui Zorro” şi „Păcat originar”.