Breaking news

Crin Antonescu spune că Guvernul Ponta este responsabil de trimiterea lui Kovesi la Bruxelles

Preşedintele PNL, Crin Antonescu îl acuză pe Victor Ponta de faptul că s-a făcut preș în fața birocraților europeni și a decsis să o trimită la Bruxelles pe Laura Codruța Koveși.

Crin Antonescu spune că responsabil de trimiterea Laurei Codruţa Kovesi la Bruxelles pentru a se ocupa de MCV este Guvernul condus de Victor Ponta.

“Jurisdicţia, responsabilitatea şi autoritatea aparţine celor în drept şi nu aş mai comenta în plus. (…) Guvernul României, condus de domnul Ponta, ce e neclar?”, a răspuns preşedintele PNL.

Declarația de luni survine după cea de sâmbătă de la Antena 3, unde spunea că nu este de acord cu această detașare a lui Koveși la Bruxelles pentru a reprezenta Ministerul Justiției.

Mi se pare că probabilitatea ca doamna Kovesi să devina şef al DNA este foarte mare. Sper să nu se întâmple asta. Nu-l pot înţelege pe Victor Ponta (…) din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, cel puţin în perioada de după referendum, a acţionat în mod partizan politic, am spus-o aşa de tare încât domnul Ponta a mers până la a face autodenunţ la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luată”, a declarat Antonescu, într-o emisiune de la Antena 3.

Pe 02 octombrie 2012, Ministerul Justiţiei a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sprijin în vederea demarării procedurii de ocupare, de către doamna procuror general Laura Codruţa Kovesi, a postului de  ministru-consilier, înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

>