Breaking news

Crin Antonescu a participat la Ziua Aviației Române

loading...

Președintele interimar al României, Crin Antonescu a participat vineri la ”Ziua Aviaţiei Române”, celebrată în București la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

Antonescu a participat vineri la ceremonia prilejuită de sărbătorirea Zilei Aviației Române și a Forţelor Aeriene,  organizată la Monumentul Eroilor Aerului din București.

”Este o mare onoare pentru mine, în calitate de preşedinte interimar al României, să vă prezint astăzi, de ziua dumneavoastră, salutul şi omagiul tuturor compatrioţilor noştri. Ziua Aviaţiei şi Forţelor Aeriene este o sărbătoare pentru noi toţi. O sărbătoare în care cinstim istoria aviaţiei româneşti, istoria sacrificiilor pe care dumneavoastră le-aţi făcut pentru această naţiune, este o sărbătoare de suflet în care ne strângem cu tot sufletul, cu toată memoria şi cu toată puterea noastră în jurul acestei elite a naţiunii române care aţi fost şi rămâneţi. Este o sărbătoare în care în acelaşi timp ne gândim la viitor. Dumneavoastră aţi fost totdeauna şi rămâneţi o elită a Armatei Române şi o elită a naţiunii române”, a afirmat Crin Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, “toţi conducătorii de azi şi de mâine ai României” trebuie să respecte, să sprijine şi să fie alături de Armata Română.

La ceremonia dedicată Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, care a avut loc la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, Valentin Peda, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cât şi alţi oficiali ai MApN.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul şi ocrotitorul aviatorilor români.

loading...