Breaking news

Antonela Costache şi Viorica Dinu, suspendate din funcție de CSM ca urmare a faptelor de corupție

Antonela Costache şi Viorica Dinu, judecătoare la Tribunalul București, au fost suspendate din funcție de către CSM, ca urmare a reținerii pentru 24 de ore de către procurorii DNA a celor două, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

judecatoare retinute de dnaSecția pentru Judecători a CSM a decis joi să le suspende din funcție pe cele două judecătoare ca urmare a reținerii acestora de către DNA sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

În şedinţa din data de 14 martie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de judecător a doamnelor Dinu Viorica şi Costache Antonela-Anemary – din cadrul Tribunalului Bucureşti, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva lor. Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti au fost ridicate, miercuri seară, de procurorii DNA, fiind acuzate de fapte de corupţie şi că ar avea legături cu clanurile interlope.

Antonela Costache şi Viorica Dinu făceau parte din completul de trei judecători care trebuiau să judece pe 18 martie recursul eliberării lui Adrian Năstase.