Breaking news

Antenele lui Voiculescu, scoase de pe Focus Sat

Antena Grop a retras de pe platforma de satelit Focus Sat, aparținând companiei UPC, canalele Antena 1, Antena Stars, Euforia, Gsp TV şi Antena 3, din cauza eșuării negocierilor privind taxa de retransmisie.

antene - focus satÎncepând de azi, Antena 1, Antena Stars, Euforia, Gsp TV şi Antena 3, nu mai pot fi văzute de abonații Focus Sat. În timp ce UPC spune că el a suspendat transmisia canalelor, ca urmare a eșuării negocierilor, Antena Group anunță că ea a luat această decizie.

Potrivit comunicatului UPC: Decizia Focus Sat de a scoate temporar din grilă televiziunile Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Gsp TV şi Antena 3 „vine ca urmare a impunerii, de către Antena Group, a unor condiţii şi costuri inacceptabile, care ar avea repercusiuni directe asupra clienţilor Focus Sat şi pe care compania continuă să le negocieze, în interesul acestora. Focus Sat îşi exprimă regretul că această situaţie poate produce inconvenienţe clienţilor săi. (…) compania le va oferi acestora 5 canale, fără costuri suplimentare, pentru a compensa absenţa temporară a canalelor Antena Group din grilă. Astfel, începând cu 6 februarie 2014, toţi clienţii Focus Sat se vor putea bucura de posturile Discovery Science, Discovery World, History Channel, National Geographic Wild şi Bollywood TV în pachetul de bază, Familia.

Cătălin Iţu, Country Director Focus Sat România, spune că: Decizia Antena Group şi modul de abordare a acestei situaţii sunt inacceptabile la adresa utilizatorilor, în contextul în care ni se solicită mărirea de peste 4 ori a costului per abonat. Această majorare de tarif ar genera un impact negativ asupra clienţilor noştri, iar acceptarea unei asemenea creşteri de preţ în numele clienţilor nu a reprezentat o opţiune rezonabilă pentru noi. Vrem să ne asigurăm că toate solicitările Antena Group au în vedere oferirea unor condiţii stabile şi rezonabile, în raport cu valoarea oferită clienţilor şi că promisiunile făcute clienţilor Focus Sat vor fi respectate şi pe viitor. De aceea continuăm să explorăm toate opţiunile, în speranţa găsirii celei mai bune soluţii pentru clienţii noştri.

De cealaltă parte, Antena Group spune că, în urma negocierilor privind prelungirea contractului de retransmisie a televiziunilor Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia şi Gsp TV cu compania Focus Sat, „părţile nu au căzut de acord în ceea ce priveşte termenii comerciali”.

Ca atare, conform adresei 721/05.02.2014 trimisă de Focus Sat companiei noastre, retransmisia posturilor Antena Group pe această platforma va fi întreruptă începând cu 6 februarie 2014. Sumele de retransmisie negociate reprezintă o solicitare comercială echilibrată, aplicabilă politicii comerciale din piaţa de distribuţie, fiind în conformitate cu contractele existente actualmente pe piaţă.„, se spune în comunicatul Antena Group.

Antena Group susţine că oferta adresată de Focus Sat nu reflectă valoarea comercială a televiziunilor sale. Antena Group precizează că „este în continuare deschisă negocierilor cu compania Focus Sat, în vederea găsirii unei soluţii în favoarea publicului telespectator”.

Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia şi Gsp TV sunt în lista televiziunilor „must carry”, care trebuie distribuite obligatoriu de toţi cabliştii din România. Însă lista „must carry” nu se aplică şi platformelor de satelit (DTH), aşa cum este Focus Sat.