Breaking news

Antena 3 și Observator, 7 medalii la New York Festivals 2014

Antena 3 şi Observator au câștigat șapte medalii la New York Festivals World’s Best Television & Film 2014, alături de cele mai importante televiziuni din lume. 

antena 3 - premii new yorkEmisiunea „În premieră cu Carmen Avram” a câștigat patru medalii. Două Gold World Medal (la categoriile Biography/Profiles şi Current Affairs), pentru materialul „Lungul drum spre casă” şi cu încă două Silver World Medal, pentru materialele „Infernul copiilor uitaţi” (Best Investigative Report), respectiv „România otrăvită” (Environment&Ecology).

De fapt sunt două premii, pentru acest material. Unul la categoria Current afairs, unul la categoria Profile. Deci Lungul Drum spre Casă, care îl are ca personaj pe Petrică Federici, baiatul care a fost înfiat dintr-un lagar al groazei si care s-a intors dupa 16 ani sa-şi vadă familia, Petrică a câştigat de fapt premiul acesta; de fapt este al lui. Petrica a si fost cu noi pe scena acum cateva momente si aîncântat audienţa. Antena 3 a fost o mica vedeta, toata lumea a indragit echipa de la Antena 3„, a declarat Carmen Avram pentru Antena 3.

Echipa Observator a fost medaliată cu Gold World Medal (la categoria Best News Documentary/Special) şi Silver World Medal (Investigative Report) pentru campania „Copiii nu sunt de vânzare”, dar şi cu Bronze World Medal, pentru campania „Copiii nu sunt invizibili” (Human Interest).

Noi ne luptam in continuare cu autoritatile, speram sa facem un front comun si pentru ca aceste lucruri sunt cunoscute, dar speram sa ajungem si la o concluzie. E pacat ca noi sa luam premii aici si acasa sa nu se intample nimic”, a declarat Andreea Berecleanu pentru Antena 3.

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.

Nume importante din industria televiziunii şi a filmului au participat la competiţia pentru cele mai bune producţii, printre laureaţi numărându-se CNN, Al Jazeera, Discovery, Yahoo! Studios, Deutsche Welle, HBO, ESPN, Showtime Networks, Walt Disney Animation Studios, NBC Entertainment şi ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen).

Antena 3 a fost singura televiziune din Romania nominalizată la New York Festivals World’s Best Television & Film 2014.