Breaking news

Antena 3 și Mihai Gâdea, reclamaţi la CNA de ungurul Tamas Sandor

Mihai Gâdea și postul de știri Antena 3 au fost reclamați de Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, la CNA, din cauza emisiunii ”Sinteza Zilei” din data de 29 ianuarie 2013.

mihai gadea - antena 3În emisiunea de marți 29 ianuarie 2013, Mihai Gâdea a prezentat informații despre faptul că steagul României a fost vandalizat la Covasna și că președintele Consiliului, Tamas Sandor arborează pe instituțiile publice din județ, steagul Ungariei și pe cel al Ținutului secuiesc.

Luat la întrebări cu privire la aceste încălcări flagrante ale legii și Constituției, Tamas Sandor a dat dovadă de aroganță, infatuare și chiar i-a luat la mișto pe cei prezenți în emisiune cât și pe moderator.

Deranjat de faptul că a fost făcut mincinos întrucât site-ul consiliului în română nu mergea, Tama Sandor s-a pus pe reclamatii la CNA.

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în cazul emisiunii lui Mihai Gâdea („Sinteza Zilei”) de la Antena 3, din data de 29 ianuarie, în cadrul căreia una dintre victime a căzut chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor”, scriu portalurile de ştiri în limba maghiară szekelyhon.ro şi hirmondo.ro.

Și asta după ce Mihai Gâdea şi emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, au fost subiecte de discuție pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Covasna.

Liderul grupului Partidului Civic Maghiar (PCM) din CJ Covasna, Kulcsar Jozsef, care a prezidat şedinţa, a făcut apel la toate formaţiunile să adopte o poziţie, cel puţin verbală, faţă de „instigarea la ură din cadrul emisiunii”.

Consilierii judeţeni, inclusiv cei români, au subliniat la unison că, la 23 de ani de la schimbarea regimului, sunt inadmisibile tonul şi tot ceea ce au făcut în emisiunea de marţi (29 ianuarie) realizatorii emisiunii şi o parte dintre invitaţi. Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că deja s-a trimis o cerere la CNA pentru o copie a emisiunii, aceasta urmând să fie analizată şi, în funcţie de concluzii, se va acţiona împotriva postului tv de la Bucureşti”, scriu cele două publicaţii maghiare.

Astfel că reclamația a fost trimisă la CNA care va trebui să analizeze emisiunea și să decidă dacă se impune o sancțiune împotriva postului de știri Antena 3.