Breaking news

Antena 3 și Evenimentul Zilei se bat în petiții online adresate lui Barak Obama

La două zile de când Antena 3 a demarat o petiție online intitulată ”Abuzurile din România trec Oceanul”, care a fost semnată deja de peste 100.000 de români, Evenimentul Zilei face o contra petiție care va fi trimisă tot lui Obama.

petitie obama - antena 3 - evzAntena 3 și Evenimentul Zilei se bat în petiții online, pe care vor să le trimită la Casa Albă, lui Barack Obama în care reclamă abuzurile din România.

Mihai Gâdea și Adrian Ursu sunt inițiatorii petiției online intitulată „Abuzurile din România trec Oceanul”, și care în două zile de la inițiere, aceasta a fost semnată de peste 100.000 de persoane.

Deranjați de succesul petiției Antena 3, băsiștii de la Evenimentul Zilei au lansat o campanie prin care susține petiția lansată, ieri, de un grup de români de Statele Unite ale Americii, prin care aceștia atrag atenția asupra abuzurilor comise în România de către politicieni.

În timp ce românii din SUA reclamă abuzurile USL, cei de la Antena 3 reclamă abuzurile lui Băsescu și ale regimului său format din DNA, CCR și CSM.

Pentru că petiția românilor băsiști din SUA a adunat doar 4000 de semnături, Evenimentul Zilei se implică în procesul de adunare de semnături și îndeamnă românii să o semneze.

Evenimentul Zilei nu se oprește doar la a îndemna românii să susțină petiția din SUA, dar și discreditează petiția Antena 3 spunând că este o făcătură ordinară și că numărul de semnături adunate este trucat.

Demersul EVZ vine în contextul în care peste 72.000 de semnături au fost strânse, în doar 24 de ore, pentru o petiție intitulată „Abuzurile din România trec Oceanul”, inițiată de Antena 3, televiziunea mogulului Dan Voiculescu, petiție în care se susține că „românii vor să spună nu felului în care este manipulată imaginea ţării în străinătate, de către regimul preşedintelui Traian Băsescu”. Mai mult decât atât, jurnaliștii Antenei 3 se laudă că aceasta ar fi cea mai semnată petiție din România, fapt ce ar spori legitimitatea demersului. Însă, există o serie de semne de întrebare cu privire la numărul real de semnături și la sistemul de votare al acestei petiții. Spre exemplu, un reporter EVZ a testat sistemul de semnare a petiției lansate de Antena 3 și reușit să semneze petiția de mai multe ori, pe baza unei singure adrese de e-mail, fiind modificate doar numele și prenumele pentru fiecare semnătură în parte”, se arată în articolul publicat pe site-ul evz.ro.

Numai că petiția Antena 3 nu este administrată de acest post de știri ci de platforma petitieonline.com. Un site independent care răspunde de corectitudinea cifrelor afisate pe site la fiecare petiție inițiată de o persoană și postată pe site.

Așadar, din disperare că petiția Antena 3 are un astfel de succes, fiind cea mai semnată petiție din România, băsișii de la Evenimentul Zilei au declanșat mobilizarea generală. Aceștia sunt ajutați de alți băsiști experți în ale internetului care au încercat să hăcuiască petiția Antena 3.

Inițiatorii petiției „Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției” au luat decizia de a-i trimite secretarului de stat american John Kerry o scrisoare deschisă, în care îi mulțumesc pentru decizia de a o trimite în România pe subsecretarul de stat Victoria Nuland, pentru a discuta cu autoritățile române despre statul de drept.