Breaking news

Antena 3, nominalizată la premiile Emmy, cu un reportaj În Premieră

Antena 3 a fost nominalizat la Ediţia a 35-a a Premiilor Emmy şi va fi prezentă la ceremonia din 30 septembrie 2014 de la New York.

antena 3 - premiile emmyLa cinci zile de când a aflat că rămâne fără sediu, Antena 3 a primit în sfârșit și o veste bună, tocmai de peste Ocean. Un reportaj realizat de emisiunea În Premieră, a fost nominalizată la Premiile Emmy, la categoria Currenty Affairs.

International Academy of Television Arts & Sciences a anunţat marți, că Antena 3, cu materialul „Lungul drum spre casă„, realizat de echipa „În premieră cu Carmen Avram”, a fost nominalizată la categoria „Current Affairs”.

„Lungul drum spre casă”, câştigător a două Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Film 2014, la categoriile Biography/Profiles şi Current Affairs, a fost realizat de Denisa Morariu (reporter), Cristian Tamaş (imagine), Liviu Dochiţa (imagine), Mihai Dină (imagine) şi Adrian Robe (montaj).

Reportajul spune povestea lui Petrică Câşlaru, băiatul care a crescut în lagărul groazei de la Siret. El şi-a făcut curaj să se întoarcă în România după 16 ani, să-l întâlnească pe omul care i-a salvat viaţa în orfelinat şi să-şi caute şi mama.

La categoriile „Current Affairs” şi „News” sunt nominalizate 8 televiziuni, din 8 ţări, de pe 4 continente: Argentina, Brazilia, Canada, China, România, Rusia, Filipine şi Marea Britanie.

International Academy of Television Arts & Sciences, care acordă premiile Emmy, este cea mai mare organizație de profil din lume, cu membri din peste 60 de țări și 500 de companii din industria media. Fondată după Al Doilea Război Mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii şi a jurnalismului de înaltă clasă, a jurnaliştilor care, indiferent de riscuri, îşi urmează chemarea.

Antena 3 este cea de-a doua televiziune din România care este nominalizată la premiile Emmy. În 2008, Pro TV a câștigat trofeul la categoria ”NEWS”. Echipa Ştirilor PRO TV formată din Paula Herlo, Cosmin Stan, cameramanul Sergiu Matei, Marius Ivan şi Eduard Târna şi producătorul Alex Livădăriu a intrat în competiţie cu trei reportaje din Campania “Tu ştii ce mai face copilul tău?” alături de alte 800 de materiale jurnalistice din întreagă lume.

>