Breaking news

Antena 1 transmite în direct de pe linia posibilului front de război dintre Rusia şi Ucraina

Antena 1 îşi trimite cel mai bun repoter să relateze de pe linia frontului de război din apropierea graniţei României. Laurențiu Rădulescu relatează în direct, situaţia tensionată şi aproape de răsbui, dintre Rusia şi Ucraina.

Bat tobe de război la doar câtiva pași de România. Granița dintre Ucraina și Rusia a devenit unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe harta mondială, iar negocierile care au ca scop evitarea conflictului armat nu au dat rezultate.

România, la doi pași de răzoi reportaje exclusive Observator

O echipă specială a Observator, formată din Laurențiu Rădulescu, reporter, și Cosmin Herea, cameraman, se află pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina și transmite, de la fața locului, poveștilor românilor prinși în zona de conflict, imagini în exclusivitate, precum și interviuri cu oficiali.

„Cea mai bună prietenă a noastră este vesta anti-glonţ. Undeva la 5-6 kilograme, cu tot cu plăcile balistice”, a declarat Laurențiu Rădulescu, la plecare. Fâşia Gaza, Afganistan şi Cairo au fost printre cele mai periculoase zone în care Laurenţiu Rădulescu a ajuns de-a lungul timpului. În vara anului trecut, echipa specială Observator, formată din Laurențiu Rădulescu, reporter, și Cosmin Herea, cameraman, a realizat o serie de reportaje cutremurătoare din iadul incendiilor care au cuprins Grecia.

Discuţiile despre o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina pe modelul celei din Crimeea au început să circule în toamna anului 2021, când Rusia a început să mobilizeze trupe şi tehnică militară în apropiere de graniţa de est a Ucrainei. 100.000 de oameni ar fi deja acolo pregătiţi în orice clipă să intervină. La sfârşitul lunii noiembrie, planurile Rusiei au început să pară tot mai credibile după ce Ucraina ar fi descoperit un plan de invazie pentru 1 decembrie.

NATO şi Statele Unite au reacţionat şi au ameninţat Rusia cu sancţiuni economice severe iar Joe Biden şi Vladimir Putin au discutat de două ori în încercarea de a detensiona situaţia. A fost, însă, imposibil să se pună de acord. Nici cele 4 zile de negocieri-maraton de zilele trecute susţinute la Geneva şi Bruxelles între Rusia, SUA, UE şi OSCE nu au dat vreun rezultat. „Tobele războiului bat cu putere”, a spus un înalt diplomat american.

Deşi neagă o intenţie de a intra în Ucraina, Rusia are o listă de pretenţii pentru a se retrage de la graniţa Ucrainei. Cere garanţii scrise că Ucraina, Moldova şi Georgia nu vor adera la NATO şi cere Alianţei să-şi reducă prezenţa militară de pe flancul estic. Deşi favorizează calea dialogului, sunt, totuşi, printre puţinele lucruri pe care Washingtonul nu este dispus să le negocieze.

OBSERVATOR. Despre Oameni. Știrile așa cum trebuie să fie.