Breaking news

Antena 1 încalcă regulamentul X Factor și elimină abuziv 68 de concurenți

Antena 1 își bate joc de concurenții X Factor, selectați în urma audițiilor prin țară. Duminică seară, în prima ediție a bootcamp, jurații X Factor au eliminat din start 68 din cei 196 concurenți selectați la audiții.

Fără să fi luat startul în noua etapă a X Factor, 68 dintre cei 196 concurenți selectați în urma audițiilor, au fost eliminați în mod nejustificat, de jurați.

Antena 1, televiziunea care produce show-ul  X Factor, face praf formatul internațional, introducând pe șest o nouă etapă eliminatorie care nu era prevăzută în regulamentul inițial.

Etapele cuprinse în regulamentul X Factor România sunt: preselecții, audiții cu juriu, bootcamp, house judje visit și galele life X Factor.

Preselecțiile sunt realizate de o comisie de specialiști în mai multe orașe din țară. În baza înscrierilor pe site-ul concursului, această comisie triază concurenții care vor evolua în fața juriului X Factor.

În faza de autiții, cei care au trecut de preselecții au cântat în fața juraților Delia, Cheloo și Bittman. Cei care au primit minim doi de ”DA„ au fost calificați direct în etapa următoare numită bootcamp.

Astfel, după șase ediții de audiții au fost selectați să meargă în bootcamp 196 concurenți. Toți au fost invitați în tabăra de pregătire, însă după doar o zi de stat în bootcamp, timp în care au luat parte doar la o petrecere de bun venit, 68 dintre ei au fost trimiși acasă în mod abuziv.

Fără să îi supună la o nouă etapă de audiții, cu noi piese, jurații X Factor i-au împărțit în 4 grupe, în baza unor brățări. Cei cu brățări roșii și albastre au mers mai departe în bootcamp iar cei cu brățări galbene au fost trimiși acasă. Și asta doar după ce Delia, Cheloo și Bittman s-au uitat pe foto și au mai reascultat evoluția din audiții.

Însă, regulamentul X Factor publicat pe site-ul concursului nu prevede o astfel de etapă eliminatorie.

”Tabăra de pregătire va reuni în mai multe locații din București toți cei aproximativ 165 de concurenți care au trecut de faza Audițiilor în toate cele trei orase. Pe parcursul a trei zile de probe și provocări juriul va selecta pentru etapele următoare cei mai buni 24 de concurenti (solo și grupuri)”, scrie în regulamentul X Factor.

Deci nici urmă de etapă eliminatorie doar după o primă zi în care toți concurenții au petrecut la piscină și nu au fost supuși unei noi etape de concurs.

Care să mai fi fost atunci rostul selectării lor în bootcamp în urma audițiilor, dacă au fost chemați în această etapă doar ca îi pună să se distreze și apoi să-i elimine pe 68 dintre ei.

Jurații și-au ”motivat” această eliminare din start pe motiv că ei caută vedete și că nivelul competitiei este extrem de ridicat.

Astfel după această elminare stupidă și fără logică, în prima probă din bootcamp au mers doar 128 împărțiți în 16 grupuri a câte opt persoane.

Din cei 128, în etapa de house judje visit vor merge doar 24 de concurenți.

>