Breaking news

Antena 1 împlinește azi 21 de ani de emisie. Televiziunea a pregătit un program special telespectatorilor

Azi, 29 noiembrie 2014, se împlinesc 21 de ani de când Antena 1 a început să emită în România. La ceas aniversar,  Antena 1 aniversează în stil mare și a pregătit telespectatorilor săi, “Spectacolul celor 21”. Pe tot parcursul zilei telespectatorii vor avea parte de ediții speciale și de momente demne de o și de sărbătoare.

andreea berecleanu - razvan si dani - simona gherghe - antena 1Antena 1 dă startul distracției încă de la ora 09:00 dimineața la “Neața cu Răzvan și Dani” . Cei doi le-au pregatit invitaților 21 de momente trăsnite, Delia, Horia Brenciu, Anda Adam, Sore, Andrei Aradits,Connect-R și trupa Mandinga fiind printre vedetele care vor intra în jocul simpaticilor prezentatori.

Petrecerea va continua și în platoul de la “Acces Direct”, de la ora 17:00, unde telespectatorii vor putea urmări poveștile impresionante ale vedetelor Antena 1, drumul lor în acești 21 de ani, pașii pe care i-au făcut și obstacolele cu care au avut de luptat pentru a-și îndeplini visul. Sâmbătă, 29 noiembrie, se împlinesc  21 de ani de când Antena 1 este aproape de telespectatorii săi, cu divertisment și programe de calitate. Pentru această zi de sărbătoare, “Acces direct” a pregătit o ediție specială, în care telespectatorii vor descoperi adevărata față a vedetelor stației. Acestea vor face mărturisiri emoționante legate de viața lor și îi vor povesti Simonei Gherghe lucruri neștiute despre ei.

Lora, jurat la “Next Star” și concurent la “Te cunosc de undeva!”, se confesează la “Acces direct”: “Am fost puţin traumatizată. Am vrut să renunţ de un milion de ori.  Mă crezi că nu îmi amintesc tot? Cred că sunt multe lucruri la care am dat delete, pe care pur şi simplu le-am şters din memorie, ca să nu… mă dureau prea tare.” La ce se referă Lora, telespectatorii vor afla sâmbătă, în direct, la Antena 1.

De asemenea, Connect-R povestește despre o persoană specială  din viața sa. “De câte ori trebuie să vorbesc despre această persoană, îmi este foarte greu, pentru că mă copleşesc emoţiile. Ea a fost motorul meu şi spiritual, şi financiar, şi cum vrei tu. Poate au fost momente când ne-au lipsit foarte multe lucruri. A ştiu să umple cu altceva, cu dragoste”. Despre cine vorbește juratul de la “Next Star”, telespectatorii Antenei 1 vor vedea pe 29 noiembrie.

„Nu aveam de nici unele, nici eu, nici el şi împreună am plecat pe drumul ăsta, neştiind exact ce o să ni se întâmple. Ştiam doar că ne iubim şi ne dorim să facem ceva împreună. Ce? Nu ştiam. Putem să spunem că absolut orice avem – un capăt de aţă, un ac – e al nostru, e pe munca noastră, e obținut prin eforturile noastre. Ar fi fost o mare greşeală să renunţ. Poţi să pierzi cu sinceritatea şi cu bunătatea. Am remuşcări şi nu-mi plac clipele alea”, își amintește Maria Buză, concurenta de la “Te cunosc de undeva!” Mai multe despre această perioadă din viața ei, Maria Buză îi va povesti Simonei Gherghe sâmbătă, la “Acces direct”.

Declarații în premieră va face și Sorin Bontea, unul dintre cei trei chefi de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”: „Mi-am sacrificat ani din viaţă. Am avut ani foarte mulţi în care am stat departe de copii. Nu mi-am văzut copiii crescând. Eu sper că m-am oprit la timp, poate puţin cam târziu, dar m-am oprit. Fără ea, nu cred că aş fi ajuns aici. Este alături de mine în tot ce fac. Chiar a înţeles că trebuie să sacrific anumite chestii”, spune acesta.

De asemenea, Vasile Muraru își amintește cu emoție: „Cum munceam şi cum făceam emisiunile prin pivniţă, pe masă. Împărţeam o singură masă. E o emoţie ca un fel de frică. Plângem, ne impresionează, se ridică părul pe noi.” La ce emoție se referă juratul de la “Next Star” și care sunt celelalte vedete care vor face mărturisiri în premieră, telespectatorii Antenei 1 vor afla sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 17.00, numai la “Acces direct”.

Pe parcursul întregii zile, edițiile Observator vor difuza povești ale românilor care au dovedit ce înseamnă să “Vrei mai mult”, românii care prin muncă și perseverență și-au depășit limitele și au devenit un exemplu pentru cei din jur.

De ziua Antenei 1, pe 29 noiembrie, când postul de televiziune aniversează 21 de ani de existență, echipa Observator demarează împreună cu Daniel Osmanovici campania ”Maraton pentru Kassandra”: un adevărat maraton media, un demers fără precedent pe piața televiziunilor din România, o transmisiune live dintr-un studio special amenajat, din care Daniel va emite non-stop începând cu ora 6.00 a zilei de 29 noiembrie. Sub sloganul #vreimaimult lansat odată cu aniversarea Antenei 1, Daniel va încerca să reziste cât mai mult timp în direct, totul pentru cea mai frumoasă prognoză: să aducă soarele în viața Kassandrei Rotariu, o fetiță cu un destin incredibil, care, la numai 9 ani, urmează să fie operată pentru a 37-a oară.

”Teoretic trebuie să stau în direct cât mai mult și să prezint vremea… fără somn și cu pauze mici de 10 minute la fiecare oră. Practic îmi doresc să stau cât mai mult, pentru că acest „maraton” e pentru Kassandra, adică cu cât rezist mai mult cu atât se vor aduna mai mulți bănuți pentru ea”, spune Daniel Osmanovici, care revine astfel la prima sa iubire, Meteo.

Discutiile, invitații și informațiile pe care prezentatorul de la Observator le va oferi telespectatorilor vor fi legate de vreme: de la temperaturi, prognoze, tipuri de nori și cum se formează aceștia, la cum ne influențează vremea starea de spirit, de exemplu.

La rândul lui tată, Daniel mărturisește că a fost impresionat de povestea Kassandrei și că va face tot ce îi stă în putință pentru a o ajuta: Este un copil fără o copilărie adevărată, un suflet nevinovat, care are dreptul, ca fiecare dintre noi, la o viață normală.

Kassandra este un copil care a fost abandonat de mamă, torturat de bunică și care acum se luptă pentru viață în noua familie a fostului fotbalist Iosif Rotariu. Până la 4 ani, Kassandra a fost arsă cu acid, bătută, înfometată şi aruncată de la etaj. Abandonată de mamă şi chinuită de propria bunică, fetița este acum fiica adoptivă a fostului internaţional Iosif Rotariu. Dragostea părinţilor este cel mai bun medicament pentru fetița care suferă de osteomielită. La 9 ani a trecut deja prin 36 de operaţii. Urmează operația numarul 37, în decembrie, în Franța.

Daniel Osmanovici și echipa Observator de la Antena 1 sunt deciși să strângă cât mai mulți bani cu care Kassandra să poată face operațiile periodice. Pentru aceasta, un studio va fi special amenajat pentru transmisiunea live maraton a lui Daniel, care va putea fi urmărită integral pe maraton.observator.tv și periodic în emisiunile zilei din trust. ”Mulți m-au întrebat ce pot spune despre vreme timp de atâtea ore. Am deja o listă cu 42 de subiecte. Alături de cei doi producători de la departamentul Meteo Antena 1/Antena 3 am reușit să adun informații mai mult decât interesante. Va fi un fel de dicționar de termeni meteo, traduși pe înțelesul tuturor, cu ajutorul unor imagini și animații grafice excepționale. Fiind profesor la IMA (Intact Media Academy), unde predau această disciplină, am ocazia să fiu aproape de meteo la fiecare serie de studenți ce trec pragul acestei insituții. Meteo mi-a intrat în sânge și nu pot renunța la el”, mai spune acesta.

El însuși un maratonist convins și deținător al multor kilometri parcurși alergând, Daniel Osmanovici este acum față în față cu un alt soi de maraton, care necesită însă multă pregătire. ”Înainte cu trei zile de proba de foc sunt obligat să adopt un anumit comportament legat de somn sau hrană. Poate părea banal, dar trebuie să mănânc din patru în patru ore, să alerg cât mai mult pentru a dormi cât mai profund și… liniște… liniște… liniște, alături de o pauză vocală. Din punct de vedere fizic, cred că picioarele vor avea de suferit destul de mult, dar și spatele, pentru că voi sta foarte mult în picioare. Restul e doar mental. Soția reprezintă suportul meu și fără acest suport nu aș fi fost capabil să obțin atâtea rezultate, deci este 110 % cu mine în această încercare. Cât despre colegi, o să îi vedeți alături de mine în cele mai grele momente, ajutându-mă să trec peste ore. În funcție de cât vom reuși să strângem, o vom putea ajuta pe Kassandra, iar dacă suma va fi mai mare, cu ajutorul Fundației Mereu Aproape vom putea sprijini și alte cazuri”, spune Daniel.

Petrecerea de 21 de ani se incheie cu o noua editie din bootcamp-ul “X-Factor”, o noua etapa a talent show-ului in care emotia si tensiunea ating cote maxime. Vineri şi sâmbătă, de ziua Antenei 1, de la 20:30, se decid finaliştii celui de-al patrulea sezon „X Factor”. Sub sloganul „Vrei mai mult”, Antena 1 deschide spectacolul bucuriei cu două seri speciale de bootcamp „X Factor”, vineri şi sâmbătă, de la 20:30.

Despre această etapă a concursului, ultima înainte de galele live, unul dintre prezentatorii super show-ului, Răzvan Simion povesteşte: „Ce se va întâmpla în aceste zile pe această scenă nu are termen de comparaţie. Este pentru prima oară în Romania când se întâmplă aşa ceva, intr-un concurs de gen. Urmează poate cea mai importantă probă din <<X Factor>>”.

Vineri seara, Horia Brenciu îşi definitivează echipa, 14-20 de ani”, în etapa „Scaunelor”. “Destinul a vrut să fiu mentorul grupei celor de sub 20 de ani. Sunt 14 concurenţi extraordinari. Abia aştept să le devin antrenor cu normă întreagă. Lucrul acesta se va întâmpla de-abia în galele finale din decembrie. Deocamdată, în etapa asta, tot ei îşi vor alege piesele, aşa cum au făcut-o şi la audiţii şi vor încerca să mă convingă că merită să ocupe cele 6 scaune. Şi cum cei mai tineri au şi cea mai mare densitate de emoţie, etapa asta eliminatorie va fi destul de dramatică. Pentru fiecare despărţire am slăbit mai bine de un kilogram. Imaginaţi-vă că aţi fi pe Titanic, că aveţi o familie care numără 14 membri şi că singura barcă de salvare existentă are doar 6 locuri. M-aţi înţeles?! Niciodată n-am luat decizii mai grele”, a mărturisit showmanul de la „X Factor”.

Seara magică va continua cu „Grupurile”, care anul acesta i-au fost atribuite, pentru a doua oară în concurs, divei Delia Matache. “Am început cu “Grupuri”, în 2012, chiar primul meu an la “X Factor”, am continuat cu “Peste 20 de ani”, categoria alături de care am şi câştigat anul trecut marele trofeu, iar acum experienţa mea şi-a spus cuvântul şi producătorii au decis să îmi atribuie din nou “Grupurile”. E multă muncă, dar nu mă plâng. Ştiu din proprie experienţă că atunci când munceşti mult şi pui suflet, succesul vine şi el, garantat.” Jurata va avea de luat cele mai dificile decizii, păstrându-şi pentru cea de-a doua etapă a bootcampului, “Duelurile”, şase dintre cele mai bune grupuri.

Rock-starul Bănică îşi ia în primire cei 14 concurenţi din echipa sa, „Peste 20 de ani, tot vineri, pentru ca deznodământul etapei „Scaunelor” să fie aflat sâmbătă seara. „Am nişte concurenţi foarte talentaţi, cu posibilităţi mari de a câştiga <<X Factor>>.  Am mare încredere în ei şi îmi doresc ca şi publicul telespectator să-i placă şi să-i voteze. Urmăriţi emisiunea şi veţi descoperi nişte oameni pe care vreau să-i pun în valoare cu tot ce au mai bun. Asta e rolul meu în această emisiune.” Tot sâmbătă, telespectatorii vor putea urmări şi etapa „Duelurilor”, când cei şase concurenţi din fiecare grupă vor trece prin ultima probă înainte de galele live. În această etapă, vor exista câte trei dueluri pentru fiecare categorie, mentorul fiind şi de această dată cel care va lua decizia finală. La finalul acestei etape, vor primi paşaport direct către galele live ale show-ului nouă norocoşi, câte trei din fiecare categorie.

La nivelul mediului on-line spectacolul celor 21 de ani este marcat prin lansarea aplicatiei “Vrei mai mult”. Utilizatorul trebuie sa acceseze pagina vreimaimult.a1.ro, sa se logheze cu contul de Facebook si sa-si listezele dorintele, aspiratiile, planurile, lucrurile la care viseaza si pentru care este gata sa lupte pentru a se indeplini. Dupa fix 365 de zile acesta va primi prin e-mail o notificare prin care isi va putea revedea lista si cate din rezolutiile lui au devenit realitate. In plus, lista poate fi distribuita si in retelele de socializare, pentru ca dorintele sa fie impartasite si cu prietenii virtuali. Nu se stie niciodata care dintre prieteni iti poate indeplini macar una dintre dorinte!