Breaking news

Antena 1 împlinește astăzi 18 ani de existență

Postul de televiziune Antena 1, împlinește azi 18 ani de la prima emisie în eter. Pe 29 noiembrie 1993, la ora 21,30, Antena 1 a început să emită în casele românilor.

Antena 1, sărăbătorește azi majoratul. Postul tv este una dintre primele televiziuni naționale private din România, fiind primul proiect tv cu investiție 100% românească. Postul tv emitea inițial doar în București și în zonele limitreofe, însă în scurt timp, emisia Antena 1 a fost extinsă în toată țara.

În cei 18 ani de emisie, Antena 1 a adunat peste 1.55 1.792 ore de emisie.

Pe 29 februarie 1996, Antena 1 realizeaza prima emisie prin satelit, publicul potențial depășind 12 milioane de telespectatori.

Printre emisiunile care au făcut istorie la Antena 1 se numără, ”Marius Tucă Show” , ”Noaptea Târziu cu Mircea Badea” , ”Din Dragoste” , ”Duminica în familie” , ”Academia Vedetelor” și lista poate continua.

Marius Tucă este cel care lansează curentul talk show-urilor în România, prin emisiunea „Marius Tuca Show”.

În luna iulie 2000, Antena 1 a obținut drepturile exclusive de transmisie a Campionatului Național de Fotbal, fiind primul post TV privat din România care a reușit această performanță.

Audiența filmului Titanic, transmis în premieră de Antena 1 a constituit un record în istoria măsurătorilor de gen din țara noastră (24.5% rating / 50.2% share).

În anul 2006 a fost realizată prima coproducție internațională din istoria televiziunii din România. Este vorba de „Jocuri la Saint-Tropez”, prezentat de Dan Negru și produs de Mirela Albu, care a fost primul show TV cu patru moderatori din tot atâtea țări, transmis simultan în week-end-uri de Italia, România, Rusia și Franta.

Turneul Mereu Aproape din vara lui 2007 a acoperit 700.000 km din toată țara , ajungând în 23 de localități.

Antena 1 a fost primul post tv al Trustului Intact patronat de senatorul PC, Dan Voiculescu, trust ce în prezent numără 6 posturi de televiziune, două posturi de radio și mai multe publicații locale și naționale printre care Jurnalul Național și Gazeta Sporturilor.

Membrii echipei Antena 1 care au fost parte a începuturilor stației și care își desfășoară și în prezent activitatea în cadrul Intact Media Group sunt:
Alessandra Stoicescu (Antena 3)
Alexandru Teolojan (Intact Production)
Andreea Berecleanu (Antena 3)
Costin Man (Antena 1)
Cristian Bogaciu (MCR Antena 3)
Dan Andrei (Intact Production)
Florin Bratescu (Antena 1)
Gheorghe Ionita (Antena 1)
Ioan Nedelcu (GSP TV)
Marga Iordache (Antena 3)
Paul Popescu (Antena 1)
Traian Balan (Antena 1)
Popescu Florea (Antena 1)
Dumitrescu Alina (Antena 1)
Ciupala Lucian (Antena 1)
Radu Diogen (Radio Romantic)
Cristi Lupu ( Antena 1)
Adelana Nistoreasa ( Antena 3)