Breaking news

Antena 1, amendată de CNA pentru emisiunea cu Ioana Tufar

CNA a amendat Antena 1 cu suma de 20.000 de lei pentru difuzarea în cadrul emisiunii ”Acces Direct„, a reportajului cu Ioana Tufar, curățându-se în urechi. În timp ce emisiunile tabloide de la Acasă TV și Kanal D au primit somație publică.

simona gherghe - acces directPe 4 februarie, Antena 1 difuza la Acces Direct un reportaj cu Ioana Tufar care se curăța în urechi. Reacțiile nu au întârziat să apară. Ținta atacului și a ironiilor a fost moderatoarea, Simona Gherghe. Aceasta a fost făcută în fel și chip pe rețelele de socializare și pusă la zid chiar de către colegul de trust, Mihai Bendeac.

După opreliștea publică, compania Avon și-a retras reclamele difuzate în pauza emisiunii Acces Direct.

Acum, a venit rândul CNA să amendeze Antena 1 pentru emisiunea cu pricina.

Consiliul a analizat raportul de monitorizare întocmit ca urmare a reclamaţiilor primite pentru ediţiile din 04 şi 05.02.2013 ale emisiunii “Acces direct” în care s-au abordat subiecte ce aveau legătură cu invitata emisiunii, Ioana Tufar. Constatând încălcarea prevederilor art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea audiovizualului, precum şi a dispoziţiilor art. 32 alin. 1 şi 34 alin. 1 din Codul audiovizualului (“Orice persoană are dreptul la propria imagine”), CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu amendă în cuantum de 20.000 de lei”, se arată în comunicatul de presă al CNA.

Tot în ședința de azi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât sancţionarea posturilor de televiziune Acasă TV, Antena 1 şi Kanal D cu somaţie publică după analiza raportului de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate pentru o serie de emisiuni de divertisment difuzate de cele trei posturi de televiziune în perioada 17 – 29.01.2013, în cadrul cărora radioodifuzorii nu au respectat prevederile legislaţiei audiovizualului.

Consiliul a apreciat că la difuzarea unor ediţii ale emisiunilor “Un show păcătos” (Antena 1), “WOWBiz” (Kanal D) şi “CANCAN TV” (Acasă TV), radiodifuzorii au încălcat prevederile art. 25 din Codul audiovizualului conform cărora “Programele 18 se difuzează numai în intervalul orar 24,00 – 6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare (…)” raportate la dispoziţiile art. 21 lit. e) şi art. 19 din Cod care stabilesc categoriile şi criteriile pe care trebuie să le aibă în vedere radiodifuzorii la clasificarea programelor audiovizuale. De asemenea, potrivit art. 40 alin. 3 din Codul audiovizualului, “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios (…)”.