Breaking news

Antena 1 a pregătit transmisiuni speciale de la Madrid și Kiev cu ocazia Summit-ului NATO

La peste 100 de zile de la începerea conflictului din Ucraina, craterul războiului continuă să se apropie de granițele României. Este un moment de cotitură pentru soarta întregii lumi. Observator, Antena 1, începe o serie de transmisiuni în direct de pe front. Laurențiu Rădulescu, reporterul care a fost martor la primele clipe ale conflictului se întoarce în Ucraina, alături de cameramanul Cosmin Herea.    

 “Despre situaţia de pe front aş putea să scriu o carte. Am fost în Ucraina şi înainte să înceapă războiul şi în plină luptă. De fapt, momentul 24 februarie, m-a prins în Mariupol. Atunci, soarta Ucrainei şi tot ce a urmat după, securitatea din zonă, s-a schimbat. A fost momentul de cotitură, momentul în care trăiam live războiul şi respiram praf de puşcă, ne trezeam cu alarme de rachetă în miez de noapte.” – Laurențiu Rădulescu, reporter Observator.

Din mijlocul luptelor, frontul informației se va muta la Madrid, unde, între 28 și 30 iunie, are loc cel mai important Summit NATO al deceniului. Deciziile ce urmează să fie luate ar putea schimba soarta Europei. Bianca Iacob va fi acolo.

            “Laurenţiu şi cu mine am fost în Ucraina, el pe frontul de luptă, la firul ierbii, iar eu aproape de graniţele României, într-un hub important pentru refugiaţi. Nu pot uita ochii copiilor care nu înţelegeau de ce nu merg la şcoală, de ce fug, de ce nu mai sunt acasă. Şi nu voi uita niciodată teama oamenilor, civilii care mergeau din disperare să înveţe de la militari cum să mânuiască o mitralieră. Cu siguranţă, Summitul de la Madrid este un moment crucial. Cei mai importanţi oameni ai lumii vor lua decizii care cu siguranţă vor schimba situaţia actuală.” – Bianca Iacob, reporter Observator

Observator va transmite în direct, de la Kiev și Madrid, cele mai importante evenimente și decizii ale momentului.