Breaking news

ANRSC vrea să interzică închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare

loading...

Preşedintele ANRSC, Doru Ciocan, vrea să fie interzisă prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare.

repartitoare caloriferO autoritate a statului vrea să interzică prin lege, dreptul românilor de a-și închide repartitoarele de la calorifere pe timp de iarnă. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Doru Ciocan, vrea să interzică închiderea caloriferelor, iarna, pe motiv că locatarii profită de căldura venită de la vecini.

Doru Ciocan a declarat pentru Mediafax că se pune problema interzicerii închiderii repartitoarelor şi că va fi făcut “un studiu” pentru a se stabili “modul în care se asigură încălzirea în apartamente”, iar ulterior, în funcţie de rezultate, ar putea fi modificată legislaţia în vigoare, inclusiv în sensul obligării proprietarilor să menţină un anumit nivel al temperaturii în locuinţe.

Întrebat care sunt raţiunile acestei intenţii, Ciocan a spus: “Citiţi articolul 44 din Constituţie. Să-l respectăm! E pe asigurarea confortului oamenilor şi sănătatea clădirilor”.

Numai că domnul Ciocan interpretează Constituția prin primsa nicovalei. Articolul din legea fundamentală la care face referire şeful ANRSC are ca obiect dreptul de proprietate privată, care “obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului”.

Solicitat să spună dacă prin interdicţia pe care o doreşte nu se încalcă tocmai dreptul de proprietate privată, Ciocan a fost vehement: Ce drepturile omului? Sunt apartamente unde stau şapte copii. De ce să se îmbolnăvească copiii de la mucegai? Că ţine caloriferul închis?.

loading...