Breaking news

ANRP cere anularea retrocedării terenurilor de la Nana cumpărare de Ioana Băsescu

loading...

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor cere anularea în instanță, a retrocedărilor făcute pentru 60 de hectare din terenul de la Nana, deţinut de familia Băsescu. 

ioana basescu - teren nanaIoana Băsescu ar putea rămâne fără terenul agricol cumpărat în comuna Nana din județul Călărași. Întrucât 60 de hectare ar fi fost retrocedate în mod ilegal cu acte false.

Cererea vine ca urmare solicitărilor făcute de Corpul de Control al premierului, după cerificările care au dus şi la declanşarea urmăririi penale în cazul terenurilor de la Nana.

Felul în care s-au realizat retrocedările de teren în comuna Nana seamănă izbitor cu procedura prin care avocata mafiei imobiliare, graţiată de Traian Băsescu, a reuşit să pună mâna pe proprietăţi de valoare din Bucureşti.

Dintre cei 14 angajaţi ai Primăriei comunei Nana, nouă au depus cereri de retrocedare pentru terenuri agricole. Unii dintre petenţi aveau doar un nume asemănător cu cei care apăreau în acte ca moştenitori. Comisia locală de fond funciar a aprobat cererile, deşi unele dintre ele veneau chiar de la membrii acestei comisii sau de la rudele acestora.

Raportul Corpului de Control al Guvernului a mai stabilit că în comuna Nana au fost emise 11 titluri de proprietate pentru aproape 60 de hectare, prin încălcarea dispoziţiilor legale.

În septembrie 2013, Ioana Băsescu a cumpărat 291 de hectare de teren agricol în comuna Nana, cu creditul de un milion de euro luat de la CEC Bank.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>